ფორუმელი marguerite Posted 30 იანვარი, 2021 Author Posted 30 იანვარი, 2021 @Rossi დედაჩემი რაღაცებს ამზადებს, სამზარეულოს გავერიდე მეც ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
Guest Georgia Posted 31 იანვარი, 2021 Posted 31 იანვარი, 2021 On 1/30/2021 at 10:38 PM, marguerite said: ჩემი გამომცხვარი არ არის, დედასია, მაგრამ გემრიელი კი ძალიან იყო აბა რეცეპტი? Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 31 იანვარი, 2021 Author Posted 31 იანვარი, 2021 @Georgia არაა ჩემი გამომცხვარი, უბრალოდ დავდე. თუ დაინტერესდები ხვალ საღამოს იქნება რეცეპტი ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 1 თებერვალი, 2021 Author Posted 1 თებერვალი, 2021 ყველასთვის ცნობილი ლობიანი ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
01000001 Posted 4 თებერვალი, 2021 Posted 4 თებერვალი, 2021 თემის გახსნა მეზარება და ადგილობრივი მწვანილების და სუნელების კლასიფიკაცია დახასიათება დადეთ. ლაკონურად ბჟუტურის გარეშე. plz Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი Mulan Posted 4 თებერვალი, 2021 Posted 4 თებერვალი, 2021 ზაფრანა ქართული სამზარეულოს უმნიშვნელოვანესი ატრიბუტი. კერძს არაჩვეულებრივ ყვითელ ფერს და არომატს ანიჭებს. განსაკუთრებით აქტიურად გამოიყენება იმერულ და მეგრულ სამზარეულოში. შაფრანი Crocus ეს მსოფლიოში უძვირესი სანელებელი კროკუსის ყვავილისგან მიიღება. გამოიყენება როგორც დესერტებში, ისე სხვა კერძებშიც. კერძს არაჩვეულებრივ ფერს და განუმეორებელ არომატს აძლევს. შაფრანი ხშირად ერევათ იმერულ ზაფრანაში ბეგქონდარა Thymus შესანიშნავი თაფლოვანი მცენარეა, ამიტომ მის გარშემო ყოველთვის ბევრი პეპელა და ფუტკარია. ეს გარემოება შეუმჩნეველი არ დარჩენიათ ძველ ბერძნებს. მთა ქიმეტორი ბერძნებში ცნობილი იყო შესანიშნავი მარმარილოთი და თაფლით. თაფლისთვის მტვერს ფუტკრები ბეგქონდარაზე აგროვებდნენ. ხმელიც და ცოცხალიც ფართოდ გამოიყენება კულინარიაში. უხდება როგორც ხორცის, ასევე ბოსტნეულის კერძებს @ChariotGod საღამოს მოვიცლი და გპირდები რომ კარგ თემას გავხსნი ფოტოებით და საჭირო ინფოთი რომ გაიდივით გვეგდოს. მართლა საჭირო ინფოა და ბევრმა არ იცის Share on other sites More sharing options...
01000001 Posted 4 თებერვალი, 2021 Posted 4 თებერვალი, 2021 @cosmia just სახელი, სურათი - უხდება ამ პროდუქტებს, იყენებენ ამა და ამ კერძში. იმიქსება ამა და ამ სუნელთან. არომატი (მძაფრი რბილი etc). ქებაი და დიდებაი თავისი ისტორია გეოგრაფია ბოტანიკით, გამოვა ვრცელი, ნუდნი და გამოუსადეგარი. ps გუდლაქ და მადლობა წინასწარ. Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 22 თებერვალი, 2021 Author Posted 22 თებერვალი, 2021 ბლინები(ხორცით და სოკოთი) ბლინებისთვის 6ც კვერცხი 6 ჭიქა წყალი 4 ჭიქა ფქვილი მწიკვი მარილი გავთქვიფოთ კვერცხი, დავუმატოთ მარილი, შემდეგ წყალი და ფქვილი, ცხელ ტაფაზე დავასხათ და გავანაწილოთ. შევწვათ ორივე მხარეს უცხიმოდ. დავადოთ ბლინები ერთმანეთს, რომ დარბილდეს და შეხვევა არ გაგვიჭირდეს. სოკოს ფარშისთვის 2 ქილა სოკო(მე კონსერვი მქონდა) 2 თავი ხახვი ქინძი შავი წიწაკა ნიორი წვრილად დაჭრილი ხახვი მოვშუშოთ,დავამატოთ სოკო და მოვქვათ. შემდგე მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ნიორი და შავი წიწაკა. ხორცის ფარშისთვის ნახევარი კგ ხბოს ან ძროხის ხორცი(შესაძლებელია ძროხის და ღორის ხორცი იყოს არეული) 2 თავი ხახვი შავი წიწაკა ნიორი ფარში შევწვათ ტაფაზე დაახლოებით 15 წთ, დავამატოთ ხახვი და მოვშუშოთ ერთად, შემდეგ დაჭყლეტილი ნიორი და შავი წიწაკა. გავახვიოთ ბლინში ფარში და ან შევბრაწოთ ცხიმში, ასევე შეგვიძლია გავყინოთ და ნაწილ-ნაწილ შევწვათ. გამოდის დაახლოებით 25 ცალი ბლინი ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
შესვლა