ფორუმელი marguerite Posted 14 იანვარი, 2021 Posted 14 იანვარი, 2021 (შესწორებული) დავწეროთ და დახევმაროთ ერთმანეთს სახლური, ოჯახური კერძების მომზადებაში. ბოლოს რაც მოვამზადე იმით დავიწყებ. სოკოს სალათა დაგვჭირდება: 1 ქილა სოკო(ქილის მქონდა) 1 საშუალო ქილა სიმინდი ნახევარი ჭიქა ბრინჯი თითო-თითო სამივე ფერის ბულგარული(სილამაზისთვის) 2 საშუალო ზომის სტაფილო ნახევარი ქილა მწვანე ზეთისხილი(აქ შავი აქვს, მაგრამ მწვანე ჯობს) მარილი შავი წიწაკა მომზადება: ბრინჯვს ვხარშავთ იმ დონემდე რომ იყოს ,,ფანტია". ვჭრით საშუალო ზომის ნაჭრებად ბულგარულს და სტაფილოს და ვშუშავთ ცოტა ზეთში, შემდეგ ვაყრი სოკოს და თავმოხდილში მაღალ ცეცხლზე ვტოვებ, რომ ოდნავ მოიბრაწოს. ვამატებ მოხარშულ ბრინჯს, სიმინდს, მარილს და შავ წიწაკას, ვაცადებ გაციებას და შემდეგ ვაყრი მწვანე ზითისხილს(აქვე, ვცადე შავით, მაგრამ არ მომეწონა, მწვანეს ოდნავ სიმჟავე უხდება). გემრიელად მიირთვით Edited 18 იანვარი, 2021 by marguerite ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 14 იანვარი, 2021 Author Posted 14 იანვარი, 2021 კომბოსტოს სალათა ნახევარი საშუალო თავი კომბოსტო 2 სტაფილო 2 ბულგარული(წითელი და ყვითელი, ფერთა გამისთვის) ცოტა მწვანე ხახვი კამა ოხრახუში ლიმონის წვენი მარილი დაფხული შავი წიწაკა ზეთი ყველაფერს ვჭრი დაახლოებით ერთ ზომად, ვურევ ერთმანეთში, ვასხამ ზეთს, ვაყრი შავ წიწაკას და მზადაა. მარილი უკეთდება ჭამის წინ. თუ მანამდე გაუკეთებთ სითხე გამოუვა კომბოსტოს და ზომა-ფორმა დაეკარგება ბოსტნეულს. ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი ცხენესი Posted 14 იანვარი, 2021 Posted 14 იანვარი, 2021 3 საათის წინ, marguerite said: ბრინჯვს 1 Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი Holden Caulfield Posted 14 იანვარი, 2021 Posted 14 იანვარი, 2021 გლიჯე ბანი ეგრევე 2 Share on other sites More sharing options...
ვიზიტორი Posted 14 იანვარი, 2021 Posted 14 იანვარი, 2021 კაი თემაა გურა. აქ დაიდება კომერციული საიდუმლოებები! ისე ფოტოებიც მივაყოლოთ ხოლმე კაი იქნება. Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 15 იანვარი, 2021 Author Posted 15 იანვარი, 2021 ფოტოებიც იქნება აუცილებლად. ამეების არ მაქვს, ვერ გავითვალისწინე რამდენიმე დღის წინ კანჭი მოვამზადე და ჩემეულ რეცეპტს დავწერ. ღორის კანჭი საშუალო ზომის კანჭი მოვხარშე. პირველი წყლი ადუღების შემდეგ გამოვუცვალე. შემდეგ წყალში ჩავაწყვე ოთხად გაჭრილი ხახვი, შავი მრგვალი წიწაკა, მწვანილი, დაფნის ფოთოლი, ნიორი და ჩავყარე მარილი. საკმაოდ დიდხანს დასჭირდა ხარვა. შემდეგ გადმოვდგი, გავაგრილე და წავუსვი ცოტა აჯიკა და ლიმონის წვენი მოვასხი. დავდე ჟარონაზე და ირვლივ მოვუწყვე საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი კარტოფილი და შევდე დენის ღუმელში უმაღლეს ტერმპერატურაზე. 15 წუთით ადრე დავამატე სოსისები. მოხარშულმა და შემდეგ შემწვარმა უკეთესი შედეგი ,,დადო". სხვანაირად ცოტა მაგარი ხორცი გამოდიოდაო, ასე მითხრეს. ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 15 იანვარი, 2021 Author Posted 15 იანვარი, 2021 @Holden Caulfield შენი აჩმის რეცეპტი დაგვიწერე, დეტალურად და ფოტოც დაურთე ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი Holden Caulfield Posted 15 იანვარი, 2021 Posted 15 იანვარი, 2021 1 საათის წინ, marguerite said: @Holden Caulfield შენი აჩმის რეცეპტი დაგვიწერე, დეტალურად და ფოტოც დაურთე დღეს გავაკეატეში მულანს დავუწერე და იქრდან დავამოპირებ თირე მაგხელ ტექსტს მეორედ რა დამაწერინებს :შ 1 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
შესვლა