ფორუმელი Mulan Posted 18 ოქტომბერი, 2020 Posted 18 ოქტომბერი, 2020 ამ თემაში დავწეროთ ჩვენი კულინარიული მავნებლობების შესახებ ის რაც ერთი შეხედვით უცხო და სხვებისთვის მიუღებელი შეიძლება იყოს მაგრამ ჩვენ გვევასება ვტესტავთ და აშ ფოფო მოდი! მე ზამთრული ნაყინი გავაკეთე. არაჟანს+ცაცხვის თაფლი + დარიჩინი =ნაყინს გაუყინავად საკაიფო დარიჩინიანი იოგურტია, გაყინული ნაყინი დარიჩინით Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 17 ნოემბერი, 2020 Posted 17 ნოემბერი, 2020 მე არაჟანი და მურაბა ყურძნის მურაბა პირველად მოვამზადე. ეს ყოფილა სიტკბო. არაჟანთან ერთად კი ღმერთების საკვებია :D ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი Mulan Posted 18 ნოემბერი, 2020 Author Posted 18 ნოემბერი, 2020 17 საათის წინ, marguerite said: მე არაჟანი და მურაბა ყურძნის მურაბა პირველად მოვამზადე. ეს ყოფილა სიტკბო. არაჟანთან ერთად კი ღმერთების საკვებია :D ყურძნის მურაბა როგორ? ანუ ერთჯერადად აკეთებ ხოლმე როცა გინდა გამოიღებ მაცივრიდან და ეგრე თუ სეზონზე აკეთებ ხუფავ და მერე სუსნაობ? რომელი ყურძნისგან აკეთებ? არაჟანი ყველაფერს უხდება Share on other sites More sharing options...
iaiameri Posted 18 ნოემბერი, 2020 Posted 18 ნოემბერი, 2020 ყურძენი ალბათ უწიპწიპო, ჰო? ცოტათი ჩაჭრა დასჭირდება ყოველ მარცვალს ალბათ. საინტერესო იდეეა, მეც უნდა ვცადო. Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 18 ნოემბერი, 2020 Posted 18 ნოემბერი, 2020 @mulan @iaiameri ადესა და კიდევ რაღაც შავი ყურძენი იყო მხოლოდ ცალ-ცალკე გავაკეთე. ასეთი გემრიელი და არომატული მურაბა იშვიათად გამისინჯავს. წიპწებზე კი გავწამდი, სულ ვაცალე, თუმც მცირე შერჩა 1 ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი Mulan Posted 18 ნოემბერი, 2020 Author Posted 18 ნოემბერი, 2020 50 minutes წინ, marguerite said: @mulan @iaiameri ადესა და კიდევ რაღაც შავი ყურძენი იყო მხოლოდ ცალ-ცალკე გავაკეთე. ასეთი გემრიელი და არომატული მურაბა იშვიათად გამისინჯავს. წიპწებზე კი გავწამდი, სულ ვაცალე, თუმც მცირე შერჩა ვაა და დააბლენდერე? როგორ გააცალე? აუ მეც მიინდაააა ჰე მოყევი! Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 18 ნოემბერი, 2020 Posted 18 ნოემბერი, 2020 ძალიან ადვილი მოსამზადებელია. პირველ რიგში მტევნებს გავაცალე მარცვლები. 1კგ ნაყოფს დავასხი 200მლ წყალი, 1კგ შაქარი დ დავდგი მოსადუღებლად, იქვე დავუდექი და რომ ადუღდა 15-20 წთ ვადუღე, პარალელურად ამ წიპწებს ვაცლიდი რაც ზემოთ ამოდიოდა(ერთი ამან დამღალა). შემდეგ გავაცივე და ისევ ანალოგიური გავიმეორე. 3-ჯერ ან 4-ჯერ მოგიწევს. არ დამიბლენდერებია, თავისით მიიღო ჟელეს კონსისტენცია. ღირს ცდად ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი Mulan Posted 18 ნოემბერი, 2020 Author Posted 18 ნოემბერი, 2020 58 minutes წინ, marguerite said: ძალიან ადვილი მოსამზადებელია. პირველ რიგში მტევნებს გავაცალე მარცვლები. 1კგ ნაყოფს დავასხი 200მლ წყალი, 1კგ შაქარი დ დავდგი მოსადუღებლად, იქვე დავუდექი და რომ ადუღდა 15-20 წთ ვადუღე, პარალელურად ამ წიპწებს ვაცლიდი რაც ზემოთ ამოდიოდა(ერთი ამან დამღალა). შემდეგ გავაცივე და ისევ ანალოგიური გავიმეორე. 3-ჯერ ან 4-ჯერ მოგიწევს. არ დამიბლენდერებია, თავისით მიიღო ჟელეს კონსისტენცია. ღირს ცდად მოიცა დუღილში წიპწები თავისით ამოდიან ზემოთ? მამენტ ამ წიპწების გაცლის მერე რომ დააბლენდერო ხელის ბლენდერით უფრო სქელ მასას მიიღებს ხო? სოუსის კონსისტენციის რომ იყოს? ახლა თითქმის ეგეთია ხო? და ედუღებინა ისე მერე ერთიანად გადაგეწურა რატო იტანჯე თავი? ქაფი მოიყენა ალბათ სტანდარტულად ხო? Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
შესვლა