Jump to content
ძებნა
  • მეტი პარამეტრი
ან მომიძებნე
მომიძებნე მხოლოდ

Recommended Posts

ყოველდღიურად გვიწევს ჩვენთვის, ჩვენი ოჯახებისთვის, ბავშვებისთვის საუზმე-სადილ-ვახშამის მზადება.

პირველი კითხვა ყოველ დილას ეს მაქვს სწორედ: დღეს რაღა გავაკეთო? იდეები თითქოს ერთიანად ფრინდებიან გონებიდან.

საინტერესო იქნება გავუზიაროთ ერთმანეთს თუ რას და როგორ ვაკეთებთ, საინტერესო რეცეპტები არასდროსაა ზედმეტი.

 

გაზიარება


Link to post

დღეს ისე დამეზარა და დროც არ მქონდა მამენტ ყიყლიყოები გავიკეთე და  ვჭამე :facepalm:

ბავშვობაში მხოლოდ სახელის გამო მევასებოდა ყიყლიყოები :lol:

 


I'm no prophet. My job is making windows where there were once walls (c) Foucault
 

გაზიარება


Link to post

ამ ბოლო დროს თევზის კონსერვებს ვყიდულობ ხშირად. ვკმაზავ წვრილად დაჭრილი ახალი კომბოსტოთი, ან სალათის ფურცლებით, ვახეხავ ვაშლს, ვაჭრი მჟავე კიტრს, ხახვს და ვუალა.. ხან უპუროდ, ხან შავ პურთან ერთად გეხალებით სიამოვნებით. ჰო, შავი წიწაკა აუცილებელია.

გაზიარება


Link to post
დაპოსტა (შესწორებული)
1 საათის წინ, iaiameri said:

ამ ბოლო დროს თევზის კონსერვებს ვყიდულობ ხშირად. ვკმაზავ წვრილად დაჭრილი ახალი კომბოსტოთი, ან სალათის ფურცლებით, ვახეხავ ვაშლს, ვაჭრი მჟავე კიტრს, ხახვს და ვუალა.. ხან უპუროდ, ხან შავ პურთან ერთად გეხალებით სიამოვნებით. ჰო, შავი წიწაკა აუცილებელია.

მშურს ვისაც თევზი უყვარს...

წლებია არ მიჭამია

ერთადერთხელ ვიკაიფე იაპონური თევზების სუპით კიოტოში. ხვდებოდი რომ თევზი სუპი იყო, მაგრამ იმდენად არაგამაღიზიანებლად შემოდიოდა თევზის სურნელი და გემო თან სიცხარესთან ერთად მთლიანად ვჭამე ...

ჩასწორდა mulan -ის მიერ

I'm no prophet. My job is making windows where there were once walls (c) Foucault
 

გაზიარება


Link to post
45 minutes წინ, mulan said:

მშურს ვისაც თევზი უყვარს...

წლებია არ მიჭამია

ერთადერთხელ ვიკაიფე იაპონური თევზების სუპით კიოტოში. ხვდებოდი რომ თევზი სუპი იყო, მაგრამ იმდენად არაგამაღიზიანებლად შემოდიოდა თევზის სურნელი და გემო თან სიცხარესთან ერთად მთლიანად ვჭამე ...

ძალიანაც არ მიყვარს, ხანდახან მინდება ხოლმე ისე, თავს ზემოთ ძალა აღარ არის ხოლმე.)) სიყვარულით კი მიყვარს მჭადი, იმერული ყველი, კახური ზეთი, ფხალი ყველანაირი.

გაზიარება


Link to post
22 minutes წინ, iaiameri said:

ძალიანაც არ მიყვარს, ხანდახან მინდება ხოლმე ისე, თავს ზემოთ ძალა აღარ არის ხოლმე.)) სიყვარულით კი მიყვარს მჭადი, იმერული ყველი, კახური ზეთი, ფხალი ყველანაირი.

აუ მჭადი და ყველი მეც მომენატრა

 

მარტოს ჭამა მეზარება კიდევ მჭადის და ყველის და დაქალები ათი დღეა არ მინახავს არც ერთი რომ დავაპიწკინო და ვისუსნავოთ იმერულად :love: 

დიყი ვინმეს გაგისინჯავთ? 

 


I'm no prophet. My job is making windows where there were once walls (c) Foucault
 

გაზიარება


Link to post
დაპოსტა (შესწორებული)

შხამიანი მცენარე ყოფილა ძირითადად, აბრმავებსო. მხოლოდ რამოდენიმე სახეობა იჭმევაო. საინტერესო რამეებს ყვება ეს ქალი, სტალინს სასილოსედ გაუვრცელებია რუსეთში))) კოსმონავტებივით შეფუთულებს მოჰყავთ თურმე მოსავალი. )) წვავსო.

ჩასწორდა iaiameri -ის მიერ

გაზიარება


Link to post
დაპოსტა (შესწორებული)

@iaiameri

ვიზუალურად ვცნობ, მინახავს უბრალოდ მისგან ფხალს ამზადებენ და ევროპაში თესლი წაიღეს უნდათ გააშენონო კონკრეტულ შატოებშიო, ჩემი დაქალი მებჟუტურებოდა ამასწინათ და ერთი უნდ აჩავეკითხო კარგად, ფხლად არ მიჭამია არასდროს :user: 

მოვუსმინე კი საინტერესო ინფოა. პროსტა შხამიანი როა ეტყობა კიდევ რეალში, ეგ თუ ფხალი იქნებოდა ვერც წარმოვიდგენდი... 

ჩასწორდა mulan -ის მიერ

I'm no prophet. My job is making windows where there were once walls (c) Foucault
 

გაზიარება


Link to post
2 minutes წინ, marguerite said:

ყოველთვის მიყვარდა გემრიელი რამეები

 

YJs-bciw.jpeg

რისი ტოსტია? 

და ის სოუსია თუ შედედებული რძე?

ღვინო კიდევ?

 

აუ ღვინოც მომენატრა

ვაფშე გამოპრანჭვა და სადმე ხმაურიან ხალხით სავსე ადგილას სასმელი და ჭამა მომენატრა რა :weep: 

 


I'm no prophet. My job is making windows where there were once walls (c) Foucault
 

გაზიარება


Link to post
5 minutes წინ, mulan said:

რისი ტოსტია? 

და ის სოუსია თუ შედედებული რძე?

ღვინო კიდევ?

 

აუ ღვინოც მომენატრა

ვაფშე გამოპრანჭვა და სადმე ხმაურიან ხალხით სავსე ადგილას სასმელი და ჭამა მომენატრა რა :weep: 

 

სახლშ ვაკეთებდი ჩერის ჩირს, ვაშრობდი სუნელებმოყრილს, მერე ზეთში ვინახავდი და ტოსტებში ვიყენებდი კარგად ამ პომიდვრის ჩირს და ყველს. როგორც მახსოვს ესააა. შედედებული მოხარშული რძე :classic_biggrin:

გაზიარება


Link to post
ონლაინ, marguerite said:

სახლშ ვაკეთებდი ჩერის ჩირს, ვაშრობდი სუნელებმოყრილს, მერე ზეთში ვინახავდი და ტოსტებში ვიყენებდი კარგად ამ პომიდვრის ჩირს და ყველს. როგორც მახსოვს ესააა. შედედებული მოხარშული რძე :classic_biggrin:

ეგ როგორ? ჩერის ახმობ აერღუმელში? 

აუ ფოტო მაჩვენე თუ გაქვს რა როგორ გამოიყურებიან დამარინადებულები :) 

ხო შედედებულ რძეს მსუნაგი კილომეტრიდან მიხვდება ეგ რომაა მიიყვააარს


I'm no prophet. My job is making windows where there were once walls (c) Foucault
 

გაზიარება


Link to post
1 minute წინ, mulan said:

ეგ როგორ? ჩერის ახმობ აერღუმელში? 

აუ ფოტო მაჩვენე თუ გაქვს რა როგორ გამოიყურებიან დამარინადებულები :) 

ხო შედედებულ რძეს მსუნაგი კილომეტრიდან მიხვდება ეგ რომაა მიიყვააარს

წლების წინანდელია, თორემ დავიზარებდი?  :D

თუ დაგაინტერესებს რევცეპტს მოგინახავ, მე არ მაქვს ეზო, თორემ შეგიძლია გააშრო ჩირივით, მოაფრქვიო სუნელები, ცოტა ნივრის ფხვნილი(ც), თუ გიყვარს ნიორი, და დააწყო მზეზე(ჩვეულებრივი პომიდვრითაც გამოდის, მხოლოდ არაწვნიანი უნდა იყოს. ამიტომ ჩერი ჯობს). დაბალ ტემპერატურაზე ვაშრე საათები, მერე ჩვეულებრივ ქილაში ვტენიდი კარგად და ცხიმით ვავსებდი. მე ძალიან მომწონდა, ოჯახსაც.  შენც გიყვარს შედედებული რძე? :classic_biggrin:

გაზიარება


Link to post

@marguerite

აუ კი რა მინდა რეცეპტი!

დამიჯერებ რომ ჩემი ეზოს ჩერი ჯერ კიდევ მაქვს სამზარეულოში თვეზე მეტია დავკრიფე და ისეთი ლაამზებია მიდევს და ვუცქერ თან რაღაც ნაწილიდან თესლიც უნდა ავიღო :lol: 

ჩემმა რძალმა გაზიდა ჩემი მარაგი შედედებული რძის, მაინც არ ჭამ რად გინდაო, არა და ვჭამ. ხან და ხან. სულ არ შეიძლება ხიხიაა :user:

კარადაში რომ მიდევს მშვიდად ვარ :lol: 


I'm no prophet. My job is making windows where there were once walls (c) Foucault
 

გაზიარება


Link to post

შექმენი ექაუნთი ან გაიარე ავტორიზაცია

დასაპოსტად რეგისტრაცია ან ავტორიზაციაა საჭირო

რეგისტრაცია

შეგიძლია ძალიან მარტივად დარეგისტრირდე და პოსტო

რეგისტრაცია

ავტორიზაცია

თუ უკე გაქვს ექაუნთი დალოგინდი ;)

შესვლა

×
×
  • Create New...