Jump to content
×
×
  • Create New...

შიგ აქვთ


Mulan
 Share

Recommended Posts

  • ფორუმელი
16 minutes წინ, kvipriane said:

ძნ.მაგარი ხიხვი მაქვს 

საფერავი მაქვს უწური, ქისი, კახური მწვანე, რაღათქმაუნდა რქაწითელი და განსაკუთრებული კაბერნე სოვენიონი (ჯერ არ გამიხსნია, ქვევრშია მეორე წელია)

ყველა მხოლოდ ქვევრის !!! 

სენიორ, ქვევრი რამდენხნიანი დავარგებაა სტანდარტული თეთრების?

ორო წელზე მეტ ხანს აპირებთ გააჩეროთ?

ერთი წელი ხასიათისთვის და ფერისთვის არ ეყოფა ვითომ?

ძნ მძაღდება მერე, ვერ ხვდები რანაირი. ნუ ჩემი სუბიექტური აზრია. 

 

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
6 minutes წინ, Mulan said:

ცოტა ცანცარაა

ით იზ ნოთ ვერი სარფრაიზინგ, იზ ით? :scratch:

7 minutes წინ, Mulan said:

სერიოზულია ჩემი აზრით იმერულ წითლებში...

:m1221::seth::scratch:

Share on other sites

  • ფორუმელი
5 საათის წინ, Mulan said:

სენიორ, ქვევრი რამდენხნიანი დავარგებაა სტანდარტული თეთრების?

ორო წელზე მეტ ხანს აპირებთ გააჩეროთ?

ერთი წელი ხასიათისთვის და ფერისთვის არ ეყოფა ვითომ?

ძნ მძაღდება მერე, ვერ ხვდები რანაირი. ნუ ჩემი სუბიექტური აზრია. 

 

ორი წლის დავარგება არ ნიშნავს რომ ეს ორი წელი სულ ქვევრებშია ღვინო

10 თვე მინიმუმ თუ მეტი არა ღვინოს ჭირდება ქვევრში ყოფნა

თუმცა მნიშვნელობა აქვს ქვევრის არამხოლოდ ხარისხს არამედ სწორ მდებარეობას და მასში ღვინის მოვლას

პირობითად 10 თვის შემდეგ გადამაქვს კასრებში (თეთრ ღვინოზეა საუბარი) არბილებს კასრი ღვინოს

ღვინის მოვლა - ეს საერთოდ ცალკე თემაა 

რაც შეეხება უწურს ; - უწური ნიშნავს დაწურვის გარეშე ყურძნის ნაყოფის მოთავსებას ქვევრში კლერტის გარეშე

დავიწყოთ იქიდან რომ უწური საფერავი იმყოფება სპეციალურ მიკროზონაში; ესაა მდინარე ივრის მიმდებარე ტერიტორია სახელწოდებით - ხრამი; მისი განსაკუთრებულობა მიწის ქიმიურ შემადგენლობასა და წლის განმავლობაში კლიმატურ პირობებშია; 

სექტემბერში ; როდესაც ვკრეფთ აღნიშნულ მოსავალს და მოგვაქვს ადგილზე; ხელით ცალკევდება ყურძნის თითოეული კენკალი კლერტისგან და დაწურვის პროცესის გარეშე; მთლიანები იყრება ქვევრში ; ჭაჭა-კლერტზე (დაწურული) დაყენებულ ღვინოს თუ სჭირდება 20-21 დღე ფერმენტაცია ; უწურის ფერმენტაცია მიმდინარეობს 38-40 და რიგ შემთხვევბში მეტი ხანიც; საკმაოდ შრომატევადი სამუშაოა; ქვევრში ყურძნის ბურთულები საკუთარი მასის დაწოლით წურავს თავის თავს ; ასე ვთქვათ დროდადრო სკდებიან ქვევრში და კანი ნელ-ნელა მიემართება ფსკერისკენ ისე რომ კურკა არ ზიანდება;  ფერმენტაციის დასრულების შემდეგ იგივე პროცესია რაც ჭაჭა-კლერტით დაყენებული ღვინის შემთხვევაში.

ასეთი საფერავი მაქვს ;) უგემრიელესია !!! (მაგრამ ძალიან შრომატევადია თავად პროცესი)

 

თავდაპირველად იყო სიტყვაი და სიტყვაი იყო ღმრთისა თანა და ღმერთი იყო სიტყვაი იგი ...

Share on other sites

  • ფორუმელი
5 საათის წინ, Mulan said:

ცოტა ცანცარაა ძველიშავი საფერავივით დინჯი არაა მარა მაინც ყველაზე სერიოზულია ჩემი აზრით იმერულ წითლებში...

რაჭული "ძველი არაბეული" გასინჯეთ მოგეწონებათ - სრულად იმეორებს რაჭულ ხასიათს (ოღონდ მართლა!!!) დინჯი და "პოზნი" :givi:

თავდაპირველად იყო სიტყვაი და სიტყვაი იყო ღმრთისა თანა და ღმერთი იყო სიტყვაი იგი ...

Share on other sites

  • ფორუმელი
7 საათის წინ, kvipriane said:

ყველა მხოლოდ ქვევრის !!! 

https://bade.ge/topic/49-პოეზია-უპირველეს-ყოვლისა/?do=findComment&comment=253881

 

ბულკი ვარ ჩვეულებრივი © Mulan
ბებიაჩემი გრძნეული ქალი იყო © Mulan

Share on other sites

  • ფორუმელი
10 საათის წინ, Mulan said:

ამბერია მარა ისე ჭყავის თიხა და რაღაც სტერპტოციტის გემო ფინიშში რომ ცუდად გავხდი, 50 გრამი ვეცი პატივი მერე მივაგდე

მალხაზ ხარბედიას ღვინოა, არ ვიცი მისი რამე თუ გაგისინჯავთ მარა ეს ხიხვი ერთმნიშვნელოვნად :down:

girsi xar  :D

daatxlishe xo 50 lari? getQva shinaurs agagebinebdi shvid larad litrs.

emiratis amyolebs egre mogixdeba. :D

9 საათის წინ, Mulan said:

მაისში ღვინის ფესტია, ხიხვებს და ქისებს უნდა დავუარო და ძველშავებს კიდევ. ჩხავერსაც. ვაპირებ პატარა კოლექცია შევკრა თან ფასდაკლებებია ხოლმე მაგ დროს... ბოლო სამი წელია მივაგდე ეს ჩვევა

 

saswrafod unda gagatxuot.

ara gana rame tavi ro dagichiros :D

 

I killed my master. Why did he then give me a weapon?"

Sometimes, a single knife in the dark can do more than a thousand swords.

შენ ხარ კაცი Victorinox-ი... ©098

Why carry a gun? Because 1911 > 911.

t90a.sarahah.com
Share on other sites

  • ფორუმელი

@kvipriane უწური  ტექნოლოგიით არაფერი გამისინჯავს / დამიჭაშნიკებია -ასე უფრო სწორია ხო? :givi: 

4 საათის წინ, kvipriane said:

რაჭული "ძველი არაბეული" გასინჯეთ მოგეწონებათ - სრულად იმეორებს რაჭულ ხასიათს (ოღონდ მართლა!!!) დინჯი და "პოზნი" :givi:

არც ეს ვიცი სენიორ

რაჭული თეთრი და ადესა აქვთ ჩემებს რაჭაში :givi: 

@kvipriane ხასიათის გულობიზა იქნებ ცოტა ნაკლები ხანიც ღირს ქვევრში დავარგება თუ არა ძნ თავისებურია რაა, ისტერიულად ჭყავის, 50 გრამიც არ დამილევია ალბათ, წუხელ გამათენებინა, ახლა კიდევ ორი ფინჯანი ჩაი მაქვს უკვე დალეული, მგონია რომ ვილოთავე იმდენი დავლიე სახე მაქვს ახეული, ღვინო ეგეთ დღეში არ უნდა გაგდებდეს. ექსპერიმენტები რმ გვიყვარს მე და ჩემ დაქალს თუ არა სხვა ნორმალური მხოლოდ საყვარელ ღვინოებს დალევდა. არრრააა, ჩვეეენ აუ ის აუ ესს და მერე ვიფურთხებით :facepalm:

1 საათის წინ, t-90 said:

girsi xar  :D

daatxlishe xo 50 lari? getQva shinaurs agagebinebdi shvid larad litrs.

emiratis amyolebs egre mogixdeba. :D

saswrafod unda gagatxuot.

ara gana rame tavi ro dagichiros :D

 

უშუალოდ ქარხნებიდან გამოზიდავ?

არ გესმის

ესთეტიკის ნაწილია ეგ. შენ მიერ მომზადებული კერძებისთვის ღვინოს რომ შეარჩევ სწორად და  მეორე მხარე :jump: ასე რო ელის აბბბაა რა იქნებააა :givi:  

გუშინ გადაწყდა, მაისში ფესტივალზევე ავარჩევთ  ფაქტობრივად ყველა მწარმოებელია ხოლმე მთაწმინდაზე მაგ დღეს და ასწორებს მთვრალი მთაწმინდის ყურება :lol: 

 

 

Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



შესვლა
 Share