Jump to content
×
×
  • Create New...

სენიორ ფრიმანი კარგად იყოს და 10 ცრუ მითი და 10 რეალობა ყველის შესახებ


Mulan
 Share

Recommended Posts

  • ფორუმელი
5 minutes წინ, Moor said:

ჭოტიაშვილები მილორდ :boli:

რას გვეტყვით 1 ნოემბერზე სენიორ? თუ თქვენი "ქვევრის" ღვინის მოყვარული ბრძანდებით?

Share on other sites

  • ფორუმელი

@Seth ეგ არ გამისინჯავს, სიმართლე რომ გითხრათ. ბოლო წლებში იშვიათად ვსვამ ღვინოს და ავცდით და მე და ჭოტიაშვილები. დ მარა კარგი ბევრი მსმენია

 

 

 
Share on other sites

  • ფორუმელი
1 minute წინ, Moor said:

მარა კარგი ბევრი მსმენია

წელს გავსინჯე პირველად სენიორ, მანდ რომ ვიყავი. ისე მომეწონა 3 ყუთი გამოვიწერე :დ კონკრეტულად ეგ 1 ნოემბერი.

რა თქმა უნდა ინდივიდუალურია, მაგრამ ნამდვილად გირჩევთ გასინჯვას.

Share on other sites

  • ფორუმელი

@Seth ნივრიანი მხოლოდ პურია ჩემ შემთხვევაში. მე მომწონს ქართული გემოები თორემ კლასიკურ რეცეპტში არ არის არც მუსკატი რასაც ვახეხავ ფონდიუში და არც პურია მთვრალი და შენივრიანებული :givi:

ფონდიუსთან ღვინო არაა საჭირო რამე სასწაულად მეტყველი და ხასიათიანი დააჯინო. ჩემი აზრით. ვერ იკაიფებ ღვინით იმიტომ რომ მანდ ყურადღების ცენტრში ყველის მასაა და ეგ უბრალოდ გაგრძელებაა.სტუმრადაა მოსული და თავი არ უნდა გამოიჩინოს აცადოს უნდა დიასახლისს თავის მოწონება. 

6 საათის წინ, Seth said:

ქართულ თეთრ ღვინოებს რაც შეეხება, პარმეჯანოსთან/თხილთან/ნიგოზთან/ნუშთან და რაც მთავარია მოცვთან ერთად გირჩევდით (თუ უკვე გასინჯული არ გაქვთ) ჩოტ(თ)იაშვილის "1 ნოემბერს" . ჩემი აზრით, მსგავსი თეთრი ღვინო, ძალიან დიდი ხანია აღარ ჩამოუსხიათ გურჯისტანში. ოღონდ თუ ღმერთი გწამთ ფონდიუ არ გინდათ ამასთან :დ

ხიხვის და ქისის კუპაჟი მომწონს მე, ცალკე არც ქისი მომწონს და არც ხიხვი სენიორ. ძმ სორი მარა ცალ-ცალკე ორივე ქენქერა უსხეულო ღვინო დგება, ესკორტის ნაშას რო პრივატ კლუბში ფეხზე ხელს უსვამს კაცი ეწ სერიოზული საუბრისას აი ეგ მედიტაციური კაიფია ცალ-ცალკე ეგ ორი :givi:

ჭოტიაშვილების არ გამისინჯავს, ან არ მახსოვს. წელს იმდენი მარნის იმდენი ვარიანტი დავლიე ფესტივალზე მაგალითად, რომ შევივლი 8 000-ში შევიძენ პირველ ნოემბერს აუცილებლად,  სამაგიეროდ Gurjaani Wine House -ის 2019 წლის ხიხვი-ქისია რაღაც სასწაული. აი ეგ პარმეზანთან და თხილეულთან ვუაააავ აი ეგეთი ღვინოა. დედოფალია... კოვიდის დროს წინანდალში ჩავხრიგინდით სპეციალურად ქისის დეგუსტაციაზე და რავიცი რა კიდე კაი სხვა რამეებით გავერთე...

 

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
9 საათის წინ, Seth said:

1 ნოემბერი + (tchotiashvili.com)

მშრალია მუსიე სეტ ? 

ეს არ გამისინჯავს; უნდა გავსინჯო 

ხიხვი ცოტა სპეციფიური ჯიშია - ქართლის ჯიში უნდა იყოს თუ არ ვცდები; იმერეთშიც შემხვედრია ; რაჭაშიც

ამათი არ გამისინჯავს 

2 საათის წინ, Mulan said:

ხიხვის და ქისის კუპაჟი მომწონს მე, ცალკე არც ქისი მომწონს და არც ხიხვი სენიორ. ძმ სორი მარა ცალ-ცალკე ორივე ქენქერა უსხეულო ღვინო დგება, ესკორტის ნაშას რო პრივატ კლუბში ფეხზე ხელს უსვამს კაცი ეწ სერიოზული საუბრისას აი ეგ მედიტაციური კაიფია ცალ-ცალკე ეგ ორი 

ასეთი შეფასება პირველად მოვისმინე :D

ქისი უნდა დალიო ნახევრად-ტკბილი; სუფრის ღვინო არაა; ხიხვი ნახევრად-ტკბილი არც მაქვს გასინჯული; მხოლოდ მშრალი 

ორივე და მათთან ერთად "წინანადალი" საუკეთესოდ ხსნის სამეტყველო აპარატს - სასიამოვნო სქესის დიდ უმრავლესობას მათი გასინჯვის შემდეგ გონებაში ფუჭად ჩარჩენილი ქენქერობები ამოაქვთ მზის სინათლეზე; მართალია - რაღაცნაირი ღვინოებია ; მეგობარი მიყვებოდა : - ერთმა ქალბატონმა კარგად ჩაციებული ნახევარი ბოთლი ნახევრად-ტკბილი ქისის შემდეგ ბრძანა რაცხა სამოსი მეზედმეტებაო :mocking: ... 

დალევა თუ გინდა და ასე შემდეგ ; ქართველებს საუკეთესო ღვინო გვაქვს საამისოდ : - მშრალი რქაწითელი 

თუ გინდა რომ არასოდეს მოკვდე : - ლეჩხუმური უსახელოური 

დაბალი წნევა გაქვს ? - მიირთვი ქინძმარაული ან ახაშენი 

და ასე შემდეგ (რა ჩამოთვლის ყველას)

ისე - რაჭული "ძველი არაბეული" რომელს გაგისინჯავთ ???

თავდაპირველად იყო სიტყვაი და სიტყვაი იყო ღმრთისა თანა და ღმერთი იყო სიტყვაი იგი ...

Share on other sites

  • ფორუმელი

@kvipriane @kvipriane ქისისგან და ხიხვისგან ორივეაგან კუპაჟშიც და ცალ-ცალკე მშრალები დგება სენიორ. ქვევრისთვის იდეალური თეთრებია. 

თავკვერი მიყვარს მე საფერავთან მიქსში. იმენა სერიოზული ჭკუადამჯდარი რამეა.

ნახ ლიტრი ღვინოს დალევა სად შემიძლია სენიორ, მე 100 გრამიანების კატეგორიაში ვარ და თანაც დათრობა არ მიყვარს, მოდუნება და სიტუაციით სიამოვნება. კარგი კერძები, ხალხი მუსიკა ფონზე, გარემო... 

ისე ხიხვი უფრო მომეწონა  ცალკე ახლა რო ვიხსენებ...

 

 

Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



შესვლა
 Share