Jump to content
×
×
  • Create New...

სენიორ ფრიმანი კარგად იყოს და 10 ცრუ მითი და 10 რეალობა ყველის შესახებ


Mulan
 Share

Recommended Posts

  • ფორუმელი

@Seth გრიუერი + ემენტალი

კლასიკა

ნიორი მიყვარს და პურსაც ნივრიან ღვინოში ვალბობ და მერე ვაშრობ! 

 

თეთრ მშრალს არაფერი დაეწუნება ფონდიუში ჩემი აზრით. სპეციალური შვეიცარიული,  თუჯის "დივაისებიც" მაქვს ამისთვის.

 

პარმეჯანოს ფონდიუში რა უნდა სენიორ? ცუდად დნება და არ იწელება, ემენტალის და გრიუერის მიქსია იდეალური მთის ყველებია საამისოდ. შეგიძლია ჩედარიც ჩაუძახო 30%. დამიტესტავს არც ეგაა ცუდი ვარიანტი.

ღვინოს გემო უნდა შეუცვალოს სხვა ფუნქცია აქვს მას ფონდიუში. მე მომწონს კოლექტიური ხრამხრუმები და ღვინის სმა სამეგობროში. ცხელ ლუკმას, რომელიმე თხილეული მიაყოლო. ცოტა ხანი ისვენებ და მერე ყლუპი ღვინო, არ ორთქლდება პირშივე მაგრამ ხურდები მაინც საკაიფოდ, შემაგრებულები არც დამიტესტავს და არც სურვილი გამჩენია! შეიძლება უზდება კიდეც ვისკი ან კონიაკო არ ვიცი...

 

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
12 minutes წინ, კიჭარტი said:

ვადასტურებ :yes: shemorigebis masteria 

ანუ აფერისტია ერთხმად თანხმდებით ყველა ხო?

 

 

 

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი

@Mulan მომშივდა ფონდზიუუუუუ მინდა

აუ როგორ მიყვარს ყველი

ყველის სოუსი

ყველი მობრაწული… ღმერთიკოოოო. 

არ ვიცი როგორ აღვწერო ჩემი და ყველის ურთიერთობა.

ასკეზა დავიწყე ერთი პერიოდი, კვირაში 2 დღე ყველს არ ვჭამდი რომ არ ვიყო დამოკიდებული ამ პროდუქტზე. დღეში შემიძლია ნახევარი თავი ვჭამო :drug: 

 

მერი ქრისმეს ია fილthი ენიმალს :shampan:

Share on other sites

  • ფორუმელი
26 minutes წინ, Mulan said:

ანუ აფერისტია ერთხმად თანხმდებით ყველა ხო?

 

 გველი  გამიზრდია

 

@კიჭარტი kvelis xarisxze tu vidavebt tore, saxeobebi kvela mikvarz <3

@იასამნისფერი :hug:

 

 
Share on other sites

  • ფორუმელი
Posted (შესწორებული)
32 minutes წინ, Mulan said:

გრიუერი + ემენტალი

კლასიკა

ფონდიუსთვის კი ბატონო

32 minutes წინ, Mulan said:

ნიორი მიყვარს და პურსაც ნივრიან ღვინოში ვალბობ და მერე ვაშრობ! 

თუ გიყვართ, ცალკე აღებულს, არაფერი დაეწუნება.

32 minutes წინ, Mulan said:

თეთრ მშრალს არაფერი დაეწუნება ფონდიუში ჩემი აზრით

არც ნახევრად მშრალს.

მე ვგულისხმობდი ერთიანობაში და ვგულისხმობდი კონკრეტულ თეთრ ღვინოს. ფონდიუ ცხელი უნდა მიირთვათ, არა? გრუერის/ემენტალის ცხელ ფონდიუს თუ მიირთმევთ მაგალითად ბურგუნდიულ თეთრ მშრალ/ნახევრად მშრალთან ამ შემთხვევაში ღვინოს გემოს დააკარგვინებთ, მით უმეტეს თუ ღვინო ცივია და კიდევ უფრო მითუმეტეს თუ ნიორსაც დაამატებთ.

32 minutes წინ, Mulan said:

პარმეჯანოს ფონდიუში რა უნდა სენიორ?

არც არაფერი. ამიტომაცაა პარმეჯანო ზედგამოჭრილი თეთრი ღვინისთვის (არა ყველასთვის ოღონდ). 

 

32 minutes წინ, Mulan said:

მე მომწონს კოლექტიური ხრამხრუმები და ღვინის სმა სამეგობროში. ცხელ ლუკმას, რომელიმე თხილეული მიაყოლო. ცოტა ხანი ისვენებ და მერე ყლუპი ღვინო, არ ორთქლდება პირშივე მაგრამ ხურდები მაინც საკაიფოდ

ეს ინდივიდუალურია და როგორც გესიამოვნებ, მაგრამ არის ძირითადი რაღაცეები (რაც ზევით დავწერე) რაც აუცილებლად გასათვალისწინებელია.

 

32 minutes წინ, Mulan said:

შეიძლება უზდება კიდეც ვისკი ან კონიაკო არ ვიცი..

არა, არ უხდება. ვისკის/კონიაკს/არმანიაკს მხოლოდ სიგარა ან ჩიბუხი (სპეციფიური, არა ყველა თუთუნით) უხდება მხოლოდ და მხოლოდ.

 

ქართულ თეთრ ღვინოებს რაც შეეხება, პარმეჯანოსთან/თხილთან/ნიგოზთან/ნუშთან და რაც მთავარია მოცვთან ერთად გირჩევდით (თუ უკვე გასინჯული არ გაქვთ) ჩოტ(თ)იაშვილის "1 ნოემბერს" . ჩემი აზრით, მსგავსი თეთრი ღვინო, ძალიან დიდი ხანია აღარ ჩამოუსხიათ გურჯისტანში. ოღონდ თუ ღმერთი გწამთ ფონდიუ არ გინდათ ამასთან :დ

 

Edited by Seth
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



შესვლა
 Share

  • Who's Online   185 all people including: 0 წევრი, 1 ანონიმური, 184 ვიზიტორი სრულად ნახვა

    • Chrome(10)
    • Googlebot(4)