Jump to content
×
×
  • Create New...

მურაბები / ჯემები


Recommended Posts

  • ფორუმელი

სეზონია და აბა ვინ რას აკეთებთ?

 

ჩემი რეკომენდაცია: თეთრ ბალს არასდროს გაუკეთოთ კაკლის შიგთავსი და მით უმეტეს მოუხალავი, დიდია შანსი თუ დუღილი დააკლდება დაობების პროცესი წავიდეს და სიმწკლარტე გამოიმუშავოს კაკალმა, შესბაამისად ბალს ფერიც შეეცვალოს. მოკლედ დაქალმა იექპერიმენტდა ზამთარში სული თუ არ გამაცხებინა მისი რეცეპტით შექმნილმა რეცეპტმა კიდევ დავწერ რასაც ვფიქრობ! 

 

პლუს ერთი კგ ერთ კგ ზე რაც სტანდარტიაო რომ ამბობენ მურაბების კეთებისას არის დიიდი სიცრუე, ერთ კგ ჟოლოს ნახ კგ შაქარიც ყელში ამოსდის! საერთოდ ერYი კგ ნახ კგ შაქართან უფრო ადეკვატურია ვიდრე ეგ დებილური წესი რომლითაც  ორგანიზმსაც ვლეწავთ და შაქრის ბიზნესს ვუშვებთ გრანდიოზულ მოგებაზე...

პლუს უშინაარსო და ჩლუნგ ხილებს აუცილებლდ ჭირდებათ  სანელებლები, წიწაკა, დარიჩინი, ვანილი (სტანდარტულად) შეიძლება ქარიც კი, ნუ მე ასე ვფიქრობ ყოველი შემთხვევაში. ვაშლი და ბაპი, ან ბუშმალა ან კაკლის მურაბა დარიჩინის გარეშე რატო უნდა გავაკეთო?

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი

@Mulan 

დედაჩემმა გააკეთა სანელებლებით კაკალი და საზამთრო და სასტიკად არ მომეწონა

 

რაც შეეხება შქარს, მეც გეთანხმები, ქლიავის ჯემი მიყვარს და ნახევარი კგ შაქრით უფრო მეგემრიელება, ოდნავ მომჟავო გემო რომ დაჰკრავს

ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი...

Share on other sites

  • ფორუმელი

@marguerite შენ ა რმოგეწონებოდა თორემ იმ წვენს და უშუალოდ კაკალსაც საოცარ არომატს მისცემდა ,რკინის მკაცს არომატს დარიჩინი არ მოუხდეს შანსი არაა, ვაშლს არ მოუხდებოდა მაშინ :yes: სადაც ვაშლს უხდება იქ კაკალსაც მოუხდება და ნუ ხა რუმადური შვილი!

 

ხო აი შაქარს ამდენს რატო უშვრებიან? ძველები ძველებიო ბებიაჩემი გაჰკივის ათასი ღლეობა ცოდნაც დაგვიტოვეს იმ ძველებმა კაცო...

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი

@Mulan

არა, გოგო, მურაბა სხვა ხილია და არ მომწონს სანელებლებით. 

 

ვაშლს კექსებში უხდება, განა ხილფაფაში 

 

 

მართლა ძალიან ებვრია ტკბილ ხილზე ერთი ერთზე შაქარი

ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი...

Share on other sites

  • ფორუმელი

@marguerite ანუ შენ არ მოგწონს თორემ

დედაშენს მოეწონა? აი მან რა თქვა?

სახლში როფორ აკეთებს დედაშენი რა რეცეპტით? 

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
Posted (შესწორებული)
13 საათის წინ, marguerite said:

მართლა ძალიან ებვრია ტკბილ ხილზე ერთი ერთზე შაქარი

კოროჩე თქვენ მურაბას ჩვეულებრივ დესერტად აღიქვამთ და იმიტომ მსჯელობთ მასე.
არადა ის ძველები მურაბას აკეთებდნენ მაშინ, როცა რაღაც ხილი ბევრი მოვიდოდა და მურაბის სახით ინახავდნენ იმ დროისთვის, როცა ეგ ხილი არ ექნებოდათ. შავი დღისთვის კოროჩე.

შესაბამისად, რაკი არ იცოდნენ წინასწარ, როდის დადგებოდა შავი დღე, ამზადებდნენ ისეთი ტექნოლოგიით, რომ რაც შეიძლება დიდხანს გაეძლო და არ გაფუჭებულიყო.
ტექნოლოგია კიდევ თაფლისგან გადაიღეს, დააკვირდნენ რა, რომ თაფლი საუკუნობით არ ფუჭდება, მიხვდნენ, რომ სიტკბოს დამსახურება იყო ეგ.
ამიტომაც აკეთებდნენ მურაბებს ბეეევრი შაქრით :uxe:
თორემ ცოტა შაქარი რომ უყო მურაბას, დამჟავდება და გაფუჭდება :meravi: თან იმ ძველების დროს ეყარა შაქარი ხალხს ტომრებით სახლში და იყო საშუალება.
 

Edited by საწყალი ოსვალდო რიოსი

მერვე და მეცხრე ვიქტორინის გამარჯვებული :bravo:

Share on other sites

  • ფორუმელი

@საწყალი ოსვალდო რიოსი მეოცე საუკუნეში კომუნნისტებმა რომ შაქრის რაოდენობა შემოთრიეს იმდენი არ ღირსებია ქართველ ერს მანამდე. არც ისე იაფი ღირდა ლერწმის ნაწარმი დიდი აღმოჩენების ეპოქაში უსერ. ეგ აგერ ბოლო 70 წელიწადია გაიაფდა და ამოიქოქა მისი წარმოება სხვანაირი შემართებით, გაზიანი სასმელების პოპულარიზაციამ ასტრალში გაიყვანა ეგ ბიზნესი თავიდან ბოლომდე თორემ ასი წლის წინ შენი წინაპარი ეგრე დაუდევრად და დიდი ოდენობით შაქარს ვერ იყენებდა :yes:

ვაფშე შაქრის დედა ვატირე, დღეში კოვზ შაქარზე მეტი ნორმალურმა ადამიანმა არ უნდა მიიღოს! 

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი

მარა ყველაფერში შაქარია ჩაკვეხებული, პურიდან დაწყებული რეავიცი რამე იწარმოება რომ შაქარი ა რიყოს გარეული? 

 

 

Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



შესვლა
 Share