Jump to content
×
×
  • Create New...

ვინაა თანახმა


Mulan
 Share

Recommended Posts

  • ფორუმელი
1 minute წინ, ASIA said:

კი ზამთარში ინახება, მაგრამ მარტის დადგომისთანავე უნდა შეუცვალო ან ამოკიდო.

მარილში შენახული ერთი წელიც თავისუფლად ინახება.

მერე უნდა გააშრო ან შებოლო.

ან უნდა გააშრო და მერე შებოლო.

 

I killed my master. Why did he then give me a weapon?"

Sometimes, a single knife in the dark can do more than a thousand swords.

შენ ხარ კაცი Victorinox-ი... ©098

Why carry a gun? Because 1911 > 911.

t90a.sarahah.com
Share on other sites

Posted (შესწორებული)

@Moor

1 საათის წინ, Moor said:

merlebs vabulingebdit ufro

:perv:

სულ არ მიგრძვნია თავი დაბულინგებულად.:lool:

35 minutes წინ, t-90 said:

მერე უნდა გააშრო ან შებოლო.

ან უნდა გააშრო და მერე შებოლო.

კი ეგრეა ამოკიდო და გააშრო, მარააა შებოლილი ჯობია.

Edited by ASIA
Share on other sites

  • ფორუმელი
3 minutes წინ, ASIA said:

კი ეგრეა ამოკიდო და გააშრო, მარააა შებოლილი ჯობია.

სენიორა ვერ დაგეთანხმებით იმიტო რო გამშრალი არის ბევარდ უფრო მოქნილი ვიდრე შებოლილი.

ანუ კერძში უფრო თამამად შეიძლება გამოიყენოთ ვიდრე შებოლილი + ფრო ანმრთელია.

I killed my master. Why did he then give me a weapon?"

Sometimes, a single knife in the dark can do more than a thousand swords.

შენ ხარ კაცი Victorinox-ი... ©098

Why carry a gun? Because 1911 > 911.

t90a.sarahah.com
Share on other sites

  • ფორუმელი
1 minute წინ, ASIA said:

ტანკო, მიყვარს ყველაფერი შებოლილი - ჩემი სისუსტეა.:D

ნუ ეგ სხვა რამეა. :D:D

უბრალოდ რეალურად შეუბოლავით ნებისმიერ კერძს გააკეთებ და შებოლილი ესეთი მოქნილი არაა.

 

I killed my master. Why did he then give me a weapon?"

Sometimes, a single knife in the dark can do more than a thousand swords.

შენ ხარ კაცი Victorinox-ი... ©098

Why carry a gun? Because 1911 > 911.

t90a.sarahah.com
Share on other sites

  • ფორუმელი

@ASIA

სენიორა ყველის ამოყვანის ტექნოლოგიაზეც თუ დაწერთ მთლად კარგი იქნება.

ასევე პოსტ ყველისეულ რძის პროდუქტებზეც, ტოლი ხაჭო არაჟანი დო და ა.შ

 

Share on other sites

1 საათის წინ, Harrow said:

სენიორა ყველის ამოყვანის ტექნოლოგიაზეც თუ დაწერთ მთლად კარგი იქნება.

ასევე პოსტ ყველისეულ რძის პროდუქტებზეც, ტოლი ხაჭო არაჟანი დო და ა.შ

თქვენ გაინტერესებთ?

დიდად გარკვეული არ ვარ, მაგრამ აქვე სამეზობლოში შეიძლება მოძიება.

კარაქი და არაჟანი, ასევე ნადუღიც ვიცი როგორ მზადდება, მაგრამ არაფერი განსაკუთრებული ცოდნა არ უნდა - ნებისმიერი ამზადებს.

Share on other sites

Posted (შესწორებული)

კარაქი - ახლადმოწველილ რძეს ვინახავთ მაცივარში და დილით თავზე მოყენებულ სქელ ცხიმიან მასას ე.წ. ნაღებს მოვხსნით და გადავიტანთ ქილაში და ქილას ვინახავთ მაცივარში. ასე რამდენიმე დღე ვაგროვებთ ცხიმიან ფენას ქილაში და სასურველ რაოდენობას რომ მიაღწევს, მერე ვდღვებთ კარაქს. ქილა არ უნდა იყოს სავსე, რადგან რხევის დროს შიგთავსს უნდა ქონდეს სივრცე - ქილას ვარხევთ და შეიკვრება კარაქი, დღვების დრო დამოკიდებულია მდღვებელის ცხენისძალებზე.  შედღვება შეიძლება მიქსერითაც.

თუკი რძე დიდი რაოდენობისაა ანუ რამდენიმე ძროხის რძეა მოგროვილი, ერთჯერ ცხიმოვანი ფენის მოხდაც საკმარისი იქნება და საკმარისი ოდენობის კარაქი შეიდღვიბება. ადრე ქონდატ სპეციალური ხის სადღვებელა - ჩამოკიდებული იყო და არხევდნენ.

კარაქის შედღვების შემდეგ რჩება სითხე სახელად დო.

 

ნაღების კარგი ათქვეფით მიიღება არაჟანი.

 

ნადუღი
ყველის ამოყვანის შემდეგ რჩება ე.წ. წაქი, წაქს დგამენძალიან  ნელ ცეცხლზე და არ ურევენ, როცა დუღილს დაიწყებს, ფრთხილად შუაგულში ჩავამატებთ ცივ წყალს და ამას ვიმეორებთ რამდენჯერმე ანუ დუღილს ვახანგრძლივებთ. ბოლოს ჩავამატოთ ნახევარი ჩაის კოვზი ძმარი, როცა წაქი გაუფერულდება, გამოვრთოთ და ჯერ თავზე მოვხსნათ.  გაციების შემდეგ ძალიან ფრთხილად დავიწყოთ გადაწურვა. საწური უნდა იყოს ძალიან წმინდა და რამდენიმე ფენა მარლაც დავამატოთ. ვაცალოთ დაწრეტა და მერე დავამატოთ პიტნა და მივირთვათ!

ძმარს ყველა არ ამატებს - გემოვნებაზეა დამოკიდებილი , ფერსაც ცოტა ცვლის, მაგრამ რაოდენობაში მეტი ამოდის.

დარჩენილი წაქის ნახარში მიირტვით, რადგანაც ითვლება, რომ საუკეტესო საშუალებაა ჯანმრთელობისათვის!

 

 

Edited by ASIA
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



შესვლა
 Share