Jump to content
×
×
  • Create New...

Constantine

ფორუმელი
  • პოსტი

    5
  • რეგისტრაცია

  • სტატუსი

ვინ დაგათვალიერა

გამორთული გაქვს სხვებისთვის შენი პროფილის მნახველთა სიის ჩვენება

  1. რის გამოსავალს სენიორა? ჩემი ვენახის გადარჩენის თუ საქართველოს გადარჩენის?
  2. Decanter World Wine Awards-ის რეიტინგის მიხედვით სერ https://awards.decanter.com/DWWA/2021/search/wines?competitionType=DWWA&country=Georgia
  3. მოგესალმებით სენიორ... ერთი და იგივე ძირიდან მიღებული ნერგი არაა აუცილებელი, მთავარია ნერგები ერთი ტიპოლოგიური აღწერილობისა იყოს, არსებობს კლონების კლასიფიკაცია VCR კოდებით და როგორც დავადგინე, უმაღლესი ხარისხის ღვინის მისაღებად უმჯობესია იყოს იდენტური კლონები ან ისეთები რომლებიც ერთმანეთის გემო/ხასიათთან თანხვედრაში მოდიან.
  4. ბონასერა სინიორე / სინიორი... ჩემი მოკრძალებული აზრი მინდა დავაფიქსირო ამ "ცხარე" კამათში. თუ მცენარეებზე ვსაუბრობთ, არცერთი მცენარე არ აღწერს საქართველოს/გურჯისტანს/ჯორჯიას ისე კარგად, როგორც ვაზი. ორი წლის წინ მოვინდომე პაპისეული ვენახის განახლება, თბილისში დაბადებულ გაზრდილს კი გამოცდილება მქონდა ნოლი, ცოტა იუთუბი ჩავრთე და გასხვლის ანი-ბანი ვისწავლე, ჩავედი გადაგვარებულ და გაბუჩქულ ვენახში, ვენახში სადაც პაპაჩემმა ცხოვრების 2/3 გაატარა და ბოლოს, როცა აღარ შეეძლო ცხარე ცრემლით დაიტირა... (მსგავსი ტრაგედია კაცისა მე არ მინახავს)... ჩავედი და შევუდექი გასხვლა-ფორმირებას, თავიდან მეგონა, რომ ყველაფერი გავაკეთე რაც პროფესიონალი იტალიელი მსხვლელებისგან ვისწავლე (simonit and sirch არიან სხვლის დიდოსტატები, ნუ იდეაში "გოიოს" ცალმხრივად სხვლაა და სხვა არაფერი მაგრამ, ძალიან კარგები არიან) , მაგრამ სხვლასთან ერთად გამოცდილებაც მოვიდა და შევამჩნიე ვაზს, რომ იმდენად არასწორად იყო გასხლული წლების განმავლობაში რომ მისი საშველი მხოლოდ გადამყნობა იყო, " გულის ჭიას" კი გავიხარებდი, მაგრამ ის შესაბამის მოსავალს არასდროს მომცემდა. მას შემდეგ რაც ჩემი ცოდნა უფრო გაღრმავდა დავადგინე რომ 90% ვენახი დაავადებული იყო ვაზის დაავადება ესკათი (Esca) რომელიც განკურნებას აღარ ექვემდებარებოდა და ვენახს აღარაფერი ეშველებოდა. ერთადერთი გამოსავალი დარჩა, მხოლოდ პლანტაჟი და ახალი ვენახის ჩაყრა... ახალ ვენახის შერჩევის დროსაც ჩავრთე "ვებ კონსალტინგი" და დავადგინე, რომ იმისათვის რათა მიიღო მაღალი ხარისხის ღვინო, რომელიც ევროპულ ბაზარზე კონკურენტ უნარიანი იქნება, ვაზი რა ჯიშიც არ უნდა დარგა უნდა იყოს ერთი კლონი, რასაც ჩვენთან არ აქცევენ ყურადღებას და ერთ ვენახში, მაგ. საფერავის ვენახში 10-20 კლონის საფერავია, შესაბამისად ვერ იღებენ მაღალ ხარისხს და იგივე შრომით დანახარჯში იღებენ ბევრად დაბალ შემოსავალს... და რადგან ჩვენთან რამოდენიმე კაცმა იცის ამის შესახებ, ადგილობრივ ბაზარზე იდენტური კლონის ნერგის წარმოება არ ხდება. არის მხოლოდ იმპორტირებული ევროპიდან აბორიგენი ქართული ჯიშები, ისიც რამოდენიმე სახეობა, ძირითადად კახური მოთხოვნადი ჯიშები. ხო.. ძალიან გამიგრძელდა, მაგრამ დასკვნის სახით მინდა ვთქვა, რომ დღეს რატომაც ჩვენი ღვინო ვერ შედის top 100ში ორმოცდაათეულშიც კი (მიუხედავათ დადასტურებული 8000წლიანი ისტორიისა) არის არა ვაზის და ვენახის მდარე ხარისხის ბრალი, არამედ მისი არასწორი მოვლა პატრონობის. P.s. უღრმესი პატივისცემა მინდა გამოვხატო სინიორ ერიკის და სინიორ კვიპრიანეს მიმართ... მე მგონია ერთ მიზანზე საობრობთ, ერთი პრაგმატულად და მეორე ემოციურად... პატივისცემით
  5. გამომდინარე იქიდან, რომ ამ კრიზისიდან გამოსვლის ერთადერთი გზა ვადამდელი არჩევნებია, გახარიას წასვლა "ტრიუგოლნიკის" ტრიუკი მგონია, რადგან ახალ არჩევნებში გახარიას "პარტია", ოპოზიციას უფრო მეტ ხმას წაართმევს, და ხელისუფლების შენარჩუნების უფრო მეტი შანსი რჩება ბიძინეს.