Jump to content
×
×
  • Create New...

მოდით


Mulan
 Share

Recommended Posts

  • ფორუმელი
2 minutes წინ, Eric said:

ესეიგი როგორ ფიქრობ სანამ თუჯი შემოვიდოდა ქართლში ცეცხლში ვყრიდით და მერე ეგრე ვჯიჯნიგიდით ნახშირიან ნაკვერჩხლიანს პირდაპირ კბილებით?

ცხადია არა მაგრამ ფაქტია რო ვერ შემოინახა კეცის კულტურა.

თორე თუჯი იმერეთშიც შემოვიდა.

 

I killed my master. Why did he then give me a weapon?"

Sometimes, a single knife in the dark can do more than a thousand swords.

შენ ხარ კაცი Victorinox-ი... ©098

Why carry a gun? Because 1911 > 911.

t90a.sarahah.com
Share on other sites

2 minutes წინ, t-90 said:

ცხადია არა მაგრამ ფაქტია რო ვერ შემოინახა კეცის კულტურა.

ბარბარე ჯორჯაძე ერისთავის კულინარია არის ქართული კულინარიის ბიბლია.

არ მახსოვს მაგრამ იქ არის მითითებული იმერული ხაჭაპური?

თუ არის ხელებს ავწევ და ჩაგბარდებით

თუ არ არის ესეიგი გვიანდელი სტავკაა გატფილისებული იმერლების

Share on other sites

  • ფორუმელი
2 minutes წინ, Eric said:

ბარბარე ჯორჯაძე ერისთავის კულინარია არის ქართული კულინარიის ბიბლია.

არ მახსოვს მაგრამ იქ არის მითითებული იმერული ხაჭაპური?

თუ არის ხელებს ავწევ და ჩაგბარდებით

თუ არ არის ესეიგი გვიანდელი სტავკაა გატფილისებული იმერლების

ბარბარე ჯორჯაძე ერისთავის კულინარიაში არ არის არც კუბდარი არც ჭვიშტარი, არც ბაჭული და ა.შ.

სამაგიეროდ არის ფალუსტაკი, იაღლო და ა.შ.

ქართული კულინარიის კი არა ტფილისური კულინარიის ბიბლიაა თავისი "ბლამანჟეებით", "ჟარკოვით" და "შარლოტით" და დიახ ყავის დალევით. :D

 

I killed my master. Why did he then give me a weapon?"

Sometimes, a single knife in the dark can do more than a thousand swords.

შენ ხარ კაცი Victorinox-ი... ©098

Why carry a gun? Because 1911 > 911.

t90a.sarahah.com
Share on other sites

2 minutes წინ, t-90 said:

ბარბარე ჯორჯაძე ერისთავის კულინარიაში არ არის არც კუბდარი არც ჭვიშტარი, არც ბაჭული და ა.შ.

სამაგიეროდ არის ფალუსტაკი, იაღლო და ა.შ.

ქართული კულინარიის კი არა ტფილისური კულინარიის ბიბლიაა თავისი "ბლამანჟეებით", "ჟარკოვით" და "შარლოტით" და დიახ ყავის დალევით.

როგორ გეკადრებათ სენიორ.

 

ბარბარე ჯორჯაძე აღწერს როგორ მზადდება ჩახოხბილი სანამ პამიდორი საქართველოში შემოვიდოდა მაგალითად.

ევროპულიც დამატებული აქვს რათქმაუნდა და ირანულოსმალურიც.

მაგრამ ზედმიწევნით აღერს კულინარიას, უმაღლეს დონეზე.

Share on other sites

  • ფორუმელი
2 minutes წინ, Eric said:

 

ბარბარე ჯორჯაძე აღწერს როგორ მზადდება ჩახოხბილი სანამ პამიდორი საქართველოში შემოვიდოდა მაგალითად.

ევროპულიც დამატებული აქვს რათქმაუნდა და ირანულოსმალურიც.

მაგრამ ზედმიწევნით აღერს კულინარიას, უმაღლეს დონეზე.

ღომი როგორ მზადდებოდა და ელარჯი სიმინდამდე ან აჯიკა როგორ მზადდება ან ზემოჩამოთვლილი კერძები როგორ მზადდება ეგენი არ წერია.

დადასტურებით შემიძლია გითხრა.

თორე ტფილისურ და ქართლ-კახურ (ასევე გავრცელებულ სპარს-ოსმალ-რუს-სომხურ-ევროპულ)კულინარიას კი აღწერს უმაღლეს დონეზე.

I killed my master. Why did he then give me a weapon?"

Sometimes, a single knife in the dark can do more than a thousand swords.

შენ ხარ კაცი Victorinox-ი... ©098

Why carry a gun? Because 1911 > 911.

t90a.sarahah.com
Share on other sites

  • ფორუმელი
3 საათის წინ, Eric said:

ესეთი გოგლიმოგლი და ყველანაირი მურაბები მახსენდება, განსაკუთრებით ვარდის და თეთრი ბლის.

ვაუ კი არა დღესაც რომ ვხედავ სიმწრის ოფლი მასხავს , სერიოზულად ოღონდ.

გოგლიმოგლი რამე სასწაულია თქვენთვის სენიორ? 

სიმწრის ოფლი? 

იმერულად რომ გადავთარგმნოთ არ მოგეწონათ თუ პირიქით? 

ვარდის მურაბა ჩლუნგურია, თეთრი ბლის თუ მოხალული თხილი არ აქვს და დარიჩინიც არ ურევია რა უნდა იყოს იმფერი რო გადაგრიოს და აგჭრას ჭკუიდან? 

 

3 საათის წინ, kvipriane said:

წვეთი წყლის გარეშე შავ ღვინოზე დამზადებული ბატკნის ჩაქაფული

განსაკუთრებული წესით მომზადებული საცივი

მოთუშავდა ხოლმე ბებო ხორცს, წვრილად დაჭრიდა კარტოფილს, ჟარონაზე მიჯრით დაალაგებდა : მოთუშული ხორცი, კარტოფილი, ბულგარული (მწვანე და წითელი), წვრილად დაჭრილი ქონძი და ზემოდან მაიონეზი, მერე შეუშვებდა ჟარონას გაზში და ჩერეზ 15 მინუტ მზად იყო, ზემოდან წვრილად დაჭრილ კამას მოაფრქვევდა და ეგ იყო ... უკეთესს ვერაფერს შეჭამ 

კეცზე და ფოთლებზე მომზადებული ხაჭაპური იმერეტინსკი ბუხარში :gigi:

 

109580854_311501826924932_5389273134349030621_n.jpg

ღმერთო რა საოცრება ჩანს :love: 

ჩემი იმერეთი :love: 

 

მეც ვიძახი მაგარ გებჟალიას ვაკეთებ თქვა მარა არავინ მაქებს! 

სამაგიეროდ ბებიკოს ხაჭაპურებზე ვარ გაზრდილი და მეც საოცრებებს ვაცხობ, საერთოდ ოჯახში თუ გემრიელად ამზადებენ და გემრიელობებს ხარ მიჩვეული შანსი არაა შენში ერთხელაც კულინარმა არ გაიღვიძოს :love:  

 

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
7 minutes წინ, Mulan said:

საერთოდ ოჯახში თუ გემრიელად ამზადებენ და გემრიელობებს ხარ მიჩვეული შანსი არაა შენში ერთხელაც კულინარმა არ გაიღვიძოს :love:  

მიჩვეული ვიყავი, მაგრამ ჩემგან კულინარი ვერ დადგა. დადგებოდა, ინტერესი რომ მქონოდა. მაგრამ სამზარეულოში ტრიალით ვერ ვკაიფობ ვერანაირად. ერთი სული მაქვს ხოლმე, როდის გამოვაღწევ.

:wackygirl::t4426::wackygirl:

Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



შესვლა
 Share

  • Who's Online   20 all people including: 0 წევრი, 0 ანონიმური, 20 ვიზიტორი სრულად ნახვა

    • Chrome(14)
    • YandexBot(1)
    • Googlebot(1)