Jump to content
×
×
  • Create New...

ანუ რა ხდება ალ ქურჯში?


Recommended Posts

  • ფორუმელი
31 minutes წინ, Seth said:

რანაირად უნდა მიუძღოდეს წვლილი იმას ვისაც არ შეუქმნია?

ხედავ და ხმას არ იღებ

გირტყავენ და ჩუმად ხარ

უფ კიდევ რამდენი...

ეს არ არის წვლილი?  პრინციპში სისტემას მწვანე აქვს. არა ?

ზაურა მთლად სუფთათ ვერ გამოძვრება

იმჰო

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
ონლაინ, KOMBLE said:

ხედავ და ხმას არ იღებ

გირტყავენ და ჩუმად ხარ

უფ კიდევ რამდენი...

ეს არ არის წვლილი?  პრინციპში სისტემას მწვანე აქვს. არა ?

ზაურა მთლად სუფთათ ვერ გამოძვრება

იმჰო

 

ამ სიბინძურიდან სუფთად ვერავინ გამოძვრება ვერც ზაურა, ვერც ლევანა და ვერც ერთი ჩვენთაგანი.

მაგრამ თუ ბრალის სიდიდეზეა ლაპარაკი. სავარაუდოდ პირობით ზაურას ყველაზე ნაკლები აქვს.

Share on other sites

  • ფორუმელი
1 minute წინ, Seth said:

ამ სიბინძურიდან სუფთად ვერავინ გამოძვრება ვერც ზაურა, ვერც ლევანა და ვერც ერთი ჩვენთაგანი.

მაგრამ თუ ბრალის სიდიდეზეა ლაპარაკი. სავარაუდოდ პირობით ზაურას ყველაზე ნაკლები აქვს.

დიახ პატივცემულო

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
Posted (შესწორებული)

 

ზვიადაური იყო და ვერ მოისვენა მაინც ვიღაცა მოკლა, ვერ გაძღა  მიღწეულით და დამბაჩას მაინც გამოკრა საჩვენებელი თითი. შეაგდეს ციხეში და დაიმთავრა ცხოვრება. მერე მოხდა რაც მოხდა ზაურებში სრული კატასტროფა.  საქვეყნოდ ცნობილმა და ოლიმპიურმა ჩემპიონმა მკვლელს ანუგეშა  თავდებში ჩაგიდგებიო და ეს არა თუ ჩუმად არამედ ფეისბუკზე გამოქვეყნა. ვიღაც ზაურა ვიღაცას თავდებში უდგება. ამ დროს ციცინო დეიდებმა და მურთაზებმა  ნახე რა ბიჭიაო გასაჭირში გვერდზე უდგასო.   მოგი)()(   მენტალიტეტი და ცხოვრების აღქმა :lool:

 

მაიცა,  კიდე ვინ იყო?  ცნობილი ბიზნესმენის შვილიშვილმა ვიღაც რომ დაჭრა  ცოლს  უტყ_()_()_(   ვიღაცას.    კატასტროფა :givi:

 

მაიცა ევროპიდან გამოქცეული ზაურები ( სპორტსმენები ან სხვა ) რამდენია ვინ მოთვლის. ფული ცხოვრება ზედ აყრიათ მაგრამ უცბად მორბიან და რატომ იცით? გეტყვით...  აღიარება  აკლიათ.  ზაურა რომელიც დილით კიოლნში გამოვა აი მაგრად კიდიათ ფრიცებს სულ სლეზე კიდიათ აღიარება  0-ია .

მერე მორბიან აქ და იცით რატომ?  ვაა ზაურა ჩამოვიდა , ნიკალაევიჩ რა კაცი ხარ. რამდენიანი დისკებია ბრატ? 18 ? ტრი ი ნოლია ? არა ბრატ 5.5  :lool:

 

ფულიანების ზაურები ცნობილ სასწავლებლებში/ინსტიტუტებში სწავლობენ?  რაღაც არა მგონია

არ უნდა ზაურას გეიევროპა.  ზაურაა რა

 

ესენი არიან ის ხალხი ვისაც ერთერთი წილი მიუძღვით ქვეყნის დანგრევაგაპარტახებაში.

 

ბიჭო აკვარიუმი არის ჩემი ჰობი. 13 წლის ასაკში მაღაზიიდან მალულად რომ წამოიყვან თევზს რომ უბანში არ დაგინახოს ზაურამ რადგან ერთხელ უკვე ყურს მოხვდა  ... ( რა მაგარი ყ*&  ფულს რეებში ყრის ) ესეც სისტემის ბრალია?

 

მე ვიცუცქებოდი და ვიპურჭყებოდი ? მე მედო კისერზე სველი ჟღვლინტიანი ცხვირსახოცი?

 

მე მეზარებოდა აკოფების გათხრა?

 

ეკლესიიდან მე ვესროლე ჩემ პირველ პრეზიდენტს?

 

მე ვუჩოქებ ილიას ხელზე მე ვკოცნი?

 

ზაური შენ  დამნაშავე ხარ :rolleyes:

 

 

 

 

 

 

Edited by KOMBLE
Share on other sites

  • ფორუმელი

ბონასერა სინიორე / სინიორი...

ჩემი მოკრძალებული აზრი მინდა დავაფიქსირო ამ "ცხარე" კამათში.

თუ მცენარეებზე ვსაუბრობთ, არცერთი მცენარე არ აღწერს საქართველოს/გურჯისტანს/ჯორჯიას ისე კარგად, როგორც ვაზი. 

ორი წლის წინ მოვინდომე პაპისეული ვენახის განახლება, თბილისში დაბადებულ გაზრდილს კი გამოცდილება მქონდა ნოლი, ცოტა იუთუბი ჩავრთე და გასხვლის ანი-ბანი ვისწავლე, ჩავედი გადაგვარებულ და გაბუჩქულ ვენახში, ვენახში სადაც პაპაჩემმა ცხოვრების 2/3 გაატარა და ბოლოს, როცა აღარ შეეძლო ცხარე ცრემლით დაიტირა... (მსგავსი ტრაგედია კაცისა მე არ მინახავს)... ჩავედი და შევუდექი გასხვლა-ფორმირებას, თავიდან მეგონა, რომ ყველაფერი გავაკეთე რაც პროფესიონალი იტალიელი მსხვლელებისგან ვისწავლე (simonit and sirch არიან სხვლის დიდოსტატები, ნუ იდეაში "გოიოს" ცალმხრივად სხვლაა და სხვა არაფერი მაგრამ, ძალიან კარგები არიან) , მაგრამ სხვლასთან ერთად გამოცდილებაც მოვიდა და შევამჩნიე ვაზს, რომ იმდენად არასწორად იყო გასხლული წლების განმავლობაში რომ მისი საშველი მხოლოდ გადამყნობა იყო, " გულის ჭიას" კი გავიხარებდი, მაგრამ ის შესაბამის მოსავალს არასდროს მომცემდა. მას შემდეგ რაც ჩემი ცოდნა უფრო გაღრმავდა დავადგინე რომ 90% ვენახი დაავადებული იყო ვაზის დაავადება ესკათი (Esca) რომელიც განკურნებას აღარ ექვემდებარებოდა და ვენახს აღარაფერი ეშველებოდა. ერთადერთი გამოსავალი დარჩა, მხოლოდ პლანტაჟი და ახალი ვენახის ჩაყრა...

ახალ ვენახის შერჩევის დროსაც ჩავრთე "ვებ კონსალტინგი" და დავადგინე, რომ იმისათვის რათა მიიღო მაღალი ხარისხის ღვინო, რომელიც ევროპულ ბაზარზე კონკურენტ უნარიანი იქნება, ვაზი რა ჯიშიც არ უნდა დარგა უნდა იყოს ერთი კლონი, რასაც ჩვენთან არ აქცევენ ყურადღებას და ერთ ვენახში, მაგ. საფერავის ვენახში 10-20 კლონის საფერავია, შესაბამისად ვერ იღებენ მაღალ ხარისხს და იგივე შრომით დანახარჯში იღებენ ბევრად დაბალ შემოსავალს... და რადგან ჩვენთან რამოდენიმე კაცმა იცის ამის შესახებ, ადგილობრივ ბაზარზე იდენტური კლონის ნერგის წარმოება არ ხდება. არის მხოლოდ იმპორტირებული ევროპიდან აბორიგენი ქართული ჯიშები, ისიც რამოდენიმე სახეობა, ძირითადად კახური მოთხოვნადი ჯიშები. 

ხო.. ძალიან გამიგრძელდა, მაგრამ დასკვნის სახით მინდა ვთქვა, რომ დღეს რატომაც ჩვენი ღვინო ვერ შედის top 100ში ორმოცდაათეულშიც კი (მიუხედავათ დადასტურებული 8000წლიანი ისტორიისა) არის არა ვაზის და ვენახის მდარე ხარისხის ბრალი, არამედ მისი არასწორი მოვლა პატრონობის.

P.s. უღრმესი პატივისცემა მინდა გამოვხატო სინიორ ერიკის და სინიორ კვიპრიანეს მიმართ... მე მგონია ერთ მიზანზე საობრობთ, ერთი პრაგმატულად და მეორე ემოციურად... 

პატივისცემით

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
24 minutes წინ, Constantine said:

ვაზი რა ჯიშიც არ უნდა დარგა უნდა იყოს ერთი კლონი, რასაც ჩვენთან არ აქცევენ ყურადღებას და ერთ ვენახში, მაგ. საფერავის ვენახში 10-20 კლონის საფერავია, შესაბამისად ვერ იღებენ მაღალ ხარისხს

მოგესალმები მეგობარო !!!

ეს შეგიძლია ამიხსნა ? 

ანუ, მთელი ვენახი ერთიდაიგივე ძირიდან გამოყვანილი უნდა იყოს ჩაყრილი ?

თავდაპირველად იყო სიტყვაი და სიტყვაი იყო ღმრთისა თანა და ღმერთი იყო სიტყვაი იგი ...

Share on other sites

1 საათის წინ, Constantine said:

ბონასერა სინიორე / სინიორი...

ჩემი მოკრძალებული აზრი მინდა დავაფიქსირო ამ "ცხარე" კამათში.

თუ მცენარეებზე ვსაუბრობთ, არცერთი მცენარე არ აღწერს საქართველოს/გურჯისტანს/ჯორჯიას ისე კარგად, როგორც ვაზი. 

ორი წლის წინ მოვინდომე პაპისეული ვენახის განახლება, თბილისში დაბადებულ გაზრდილს კი გამოცდილება მქონდა ნოლი, ცოტა იუთუბი ჩავრთე და გასხვლის ანი-ბანი ვისწავლე, ჩავედი გადაგვარებულ და გაბუჩქულ ვენახში, ვენახში სადაც პაპაჩემმა ცხოვრების 2/3 გაატარა და ბოლოს, როცა აღარ შეეძლო ცხარე ცრემლით დაიტირა... (მსგავსი ტრაგედია კაცისა მე არ მინახავს)... ჩავედი და შევუდექი გასხვლა-ფორმირებას, თავიდან მეგონა, რომ ყველაფერი გავაკეთე რაც პროფესიონალი იტალიელი მსხვლელებისგან ვისწავლე (simonit and sirch არიან სხვლის დიდოსტატები, ნუ იდეაში "გოიოს" ცალმხრივად სხვლაა და სხვა არაფერი მაგრამ, ძალიან კარგები არიან) , მაგრამ სხვლასთან ერთად გამოცდილებაც მოვიდა და შევამჩნიე ვაზს, რომ იმდენად არასწორად იყო გასხლული წლების განმავლობაში რომ მისი საშველი მხოლოდ გადამყნობა იყო, " გულის ჭიას" კი გავიხარებდი, მაგრამ ის შესაბამის მოსავალს არასდროს მომცემდა. მას შემდეგ რაც ჩემი ცოდნა უფრო გაღრმავდა დავადგინე რომ 90% ვენახი დაავადებული იყო ვაზის დაავადება ესკათი (Esca) რომელიც განკურნებას აღარ ექვემდებარებოდა და ვენახს აღარაფერი ეშველებოდა. ერთადერთი გამოსავალი დარჩა, მხოლოდ პლანტაჟი და ახალი ვენახის ჩაყრა...

ახალ ვენახის შერჩევის დროსაც ჩავრთე "ვებ კონსალტინგი" და დავადგინე, რომ იმისათვის რათა მიიღო მაღალი ხარისხის ღვინო, რომელიც ევროპულ ბაზარზე კონკურენტ უნარიანი იქნება, ვაზი რა ჯიშიც არ უნდა დარგა უნდა იყოს ერთი კლონი, რასაც ჩვენთან არ აქცევენ ყურადღებას და ერთ ვენახში, მაგ. საფერავის ვენახში 10-20 კლონის საფერავია, შესაბამისად ვერ იღებენ მაღალ ხარისხს და იგივე შრომით დანახარჯში იღებენ ბევრად დაბალ შემოსავალს... და რადგან ჩვენთან რამოდენიმე კაცმა იცის ამის შესახებ, ადგილობრივ ბაზარზე იდენტური კლონის ნერგის წარმოება არ ხდება. არის მხოლოდ იმპორტირებული ევროპიდან აბორიგენი ქართული ჯიშები, ისიც რამოდენიმე სახეობა, ძირითადად კახური მოთხოვნადი ჯიშები. 

ხო.. ძალიან გამიგრძელდა, მაგრამ დასკვნის სახით მინდა ვთქვა, რომ დღეს რატომაც ჩვენი ღვინო ვერ შედის top 100ში ორმოცდაათეულშიც კი (მიუხედავათ დადასტურებული 8000წლიანი ისტორიისა) არის არა ვაზის და ვენახის მდარე ხარისხის ბრალი, არამედ მისი არასწორი მოვლა პატრონობის.

P.s. უღრმესი პატივისცემა მინდა გამოვხატო სინიორ ერიკის და სინიორ კვიპრიანეს მიმართ... მე მგონია ერთ მიზანზე საობრობთ, ერთი პრაგმატულად და მეორე ემოციურად... 

პატივისცემით

 

@Mulan

"I am the punishment of God, had you not committed great sins, God would not have sent a punishment such as I upon you."- Genghis Khan. :death:
 
Share on other sites

  • ფორუმელი
40 minutes წინ, kvipriane said:

მოგესალმები მეგობარო !!!

ეს შეგიძლია ამიხსნა ? 

ანუ, მთელი ვენახი ერთიდაიგივე ძირიდან გამოყვანილი უნდა იყოს ჩაყრილი ?

მოგესალმებით სენიორ...

ერთი და იგივე ძირიდან მიღებული ნერგი არაა აუცილებელი, მთავარია ნერგები ერთი ტიპოლოგიური აღწერილობისა იყოს, არსებობს კლონების კლასიფიკაცია VCR კოდებით და როგორც დავადგინე, უმაღლესი ხარისხის ღვინის მისაღებად უმჯობესია იყოს იდენტური კლონები ან ისეთები რომლებიც ერთმანეთის გემო/ხასიათთან თანხვედრაში მოდიან.

Share on other sites

  • ფორუმელი
2 საათის წინ, Constantine said:

ბონასერა სინიორე / სინიორი...

ჩემი მოკრძალებული აზრი მინდა დავაფიქსირო ამ "ცხარე" კამათში.

თუ მცენარეებზე ვსაუბრობთ, არცერთი მცენარე არ აღწერს საქართველოს/გურჯისტანს/ჯორჯიას ისე კარგად, როგორც ვაზი. 

ორი წლის წინ მოვინდომე პაპისეული ვენახის განახლება, თბილისში დაბადებულ გაზრდილს კი გამოცდილება მქონდა ნოლი, ცოტა იუთუბი ჩავრთე და გასხვლის ანი-ბანი ვისწავლე, ჩავედი გადაგვარებულ და გაბუჩქულ ვენახში, ვენახში სადაც პაპაჩემმა ცხოვრების 2/3 გაატარა და ბოლოს, როცა აღარ შეეძლო ცხარე ცრემლით დაიტირა... (მსგავსი ტრაგედია კაცისა მე არ მინახავს)... ჩავედი და შევუდექი გასხვლა-ფორმირებას, თავიდან მეგონა, რომ ყველაფერი გავაკეთე რაც პროფესიონალი იტალიელი მსხვლელებისგან ვისწავლე (simonit and sirch არიან სხვლის დიდოსტატები, ნუ იდეაში "გოიოს" ცალმხრივად სხვლაა და სხვა არაფერი მაგრამ, ძალიან კარგები არიან) , მაგრამ სხვლასთან ერთად გამოცდილებაც მოვიდა და შევამჩნიე ვაზს, რომ იმდენად არასწორად იყო გასხლული წლების განმავლობაში რომ მისი საშველი მხოლოდ გადამყნობა იყო, " გულის ჭიას" კი გავიხარებდი, მაგრამ ის შესაბამის მოსავალს არასდროს მომცემდა. მას შემდეგ რაც ჩემი ცოდნა უფრო გაღრმავდა დავადგინე რომ 90% ვენახი დაავადებული იყო ვაზის დაავადება ესკათი (Esca) რომელიც განკურნებას აღარ ექვემდებარებოდა და ვენახს აღარაფერი ეშველებოდა. ერთადერთი გამოსავალი დარჩა, მხოლოდ პლანტაჟი და ახალი ვენახის ჩაყრა...

ახალ ვენახის შერჩევის დროსაც ჩავრთე "ვებ კონსალტინგი" და დავადგინე, რომ იმისათვის რათა მიიღო მაღალი ხარისხის ღვინო, რომელიც ევროპულ ბაზარზე კონკურენტ უნარიანი იქნება, ვაზი რა ჯიშიც არ უნდა დარგა უნდა იყოს ერთი კლონი, რასაც ჩვენთან არ აქცევენ ყურადღებას და ერთ ვენახში, მაგ. საფერავის ვენახში 10-20 კლონის საფერავია, შესაბამისად ვერ იღებენ მაღალ ხარისხს და იგივე შრომით დანახარჯში იღებენ ბევრად დაბალ შემოსავალს... და რადგან ჩვენთან რამოდენიმე კაცმა იცის ამის შესახებ, ადგილობრივ ბაზარზე იდენტური კლონის ნერგის წარმოება არ ხდება. არის მხოლოდ იმპორტირებული ევროპიდან აბორიგენი ქართული ჯიშები, ისიც რამოდენიმე სახეობა, ძირითადად კახური მოთხოვნადი ჯიშები

:up:

2 საათის წინ, Constantine said:

დღეს რატომაც ჩვენი ღვინო ვერ შედის top 100ში ორმოცდაათეულშიც კი (მიუხედავათ

აქ რას გულისხმობთ? 50ეულში რის მიხედვით?

Share on other sites

  • ფორუმელი
Posted (შესწორებული)

 

 პუტინი ვნახე სიზმარში რამ მაჩვენა. კრემლში ვიყავი.  ვლადიმეროვიჩ კითხვა მაქვს მეთქი  პოლიტიკაზე ვისაუბრეთ რაღაცები აღარ მახსოვს

რაც დამამახსოვრდა ისაო  ლიბანი საფრანგეთის პროქსიაო :gigi:

ბოლოს ქართულად მითხრა კარგად იყავიო. ცოცხი ეჭირა რო მესაუბრებოდა თვითონ გვიდა ოთახს :lool:

Edited by KOMBLE
Share on other sites

შექმენი ექაუნთი ან გაიარე ავტორიზაცია

დასაპოსტად რეგისტრაცია ან ავტორიზაციაა საჭირო

რეგისტრაცია

შეგიძლია ძალიან მარტივად დარეგისტრირდე და პოსტო

რეგისტრაცია

ავტორიზაცია

Already have an account? Sign in here.

შესვლა
 Share