Jump to content
×
×
  • Create New...

ვეგანცი


ფორთოხალი
 Share

Recommended Posts

  • ფორუმელი
ონლაინ, ფორთოხალი said:

Sakitxavia - vin ikruxebs

ვინც დადო. ან მისი დაქალი. 

 

178912877_499918264474318_940174820086167557_n.jpg

ზანგი მივედი ოფისში © Mulan

Share on other sites

  • ფორუმელი
9 minutes წინ, ფორთოხალი said:

@დათვების მეგობარი shen pikrob rom kvercxs mxolod katmebi deben?

ბნელა ძაან.  ადრე ჰუმანიტარული დახმარება ჩაუყარეს რომელიღაცა ტომს და კვერცხს არ ჭამდნენ, მკვდარი ბავშვი  გვეყოლებაო. მოკლედ ჭრელია აფრიკა ბარტ

 

 
Share on other sites

  • ფორუმელი
12 minutes წინ, დათვების მეგობარი said:

ვინც დადო. ან მისი დაქალი. 

Vin ichers da ashinaurebs?

 

8 minutes წინ, Moor said:

ბნელა ძაან.  ადრე ჰუმანიტარული დახმარება ჩაუყარეს რომელიღაცა ტომს და კვერცხს არ ჭამდნენ, მკვდარი ბავშვი  გვეყოლებაო. მოკლედ ჭრელია აფრიკა ბარტ

umi kvercxebi chaukares? Tu shemcvar-moxarshuli an chixirtmashi gatkvepili?

Aerodynamically, the bumble bee shouldn't be able to fly, but the bumble bee doesn't know it so it goes on flying anyway.

Share on other sites

  • ფორუმელი
ონლაინ, ფორთოხალი said:

Vin ichers da ashinaurebs?

რა იჭერს და აშინაურებს? თუ ტყეში დადიან, რომელიც ფრინველითაა სავსე, ხორციც ექნებოდათ.  მასე ის ტომები იტანჯებიან, რომლებიც ვეღარც ბუნების სიკეთეებით სარგელობენ წესიერად და ვერც ცივილიზაციის. ეპოქის მსხვერპლი უბედურები.

1507273556.jpg

ზანგი მივედი ოფისში © Mulan

Share on other sites

  • ფორუმელი

@დათვების მეგობარი ის 9 ამინომჟავა მხოლოდ ხორცეულშია ყრუ, მცენარეული ცილები არასრულყოფილია პლუს თუ დნმ ცილას შეიცავს და საუკუნეებს უძლებს ეს ცილა როგორც ინფოს მატარებელი ეგ არ ნიშნავს რომ ორგანიზმისთვის სასარგებლო იქნება ერთწლიანი დაკონსერვებული ხორცი ან ბარდა რომელიც თერმულადაა დამუშავებული დამარილებულია და ათასი თერმული პროცესის გამო მასში ვიტამინები ფაქტობრივად აღარ არსებობენ. რაზე მეკამათები საერთოდ :facepalm:

კვდომის პროცესი გულისხმობს იმას რომ მასში ის აქტიური ნივთიერებები კვდებიან გარდაიქმნებიან და ფაფუ, იყო სასარგებლო და აღარ არის. დრო და გარემო არავის  და არაფერს ინდობს! 

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
ონლაინ, Mulan said:

ის 9 ამინომჟავა მხოლოდ ხორცეულშია

არა. ზოგადად ცხოველურ პროდუქტებში. განსაკუთრებით მდიდარია შეუცვლელი ამინომჟავებით და კარგად შეითვისება კვერცხის ცილა. რძის პროდუქტებზე უკეთაც კი.

 

ონლაინ, Mulan said:

მცენარეული ცილები არასრულყოფილია

ეგ მე მეწერა ზემოთ. არ კითხულობ წესიერად.

 

ონლაინ, Mulan said:

არ ნიშნავს რომ ორგანიზმისთვის სასარგებლო იქნებ

ცილები არსად წავა-მეთქი, თორემ რა თქმა უნდა ახალი ჯობია. წაიკითხე, რას გიწერ. რა თქმა უნდა ახალთახალი ჯობია, ცოცცხალი, ფერმენტებით და ვიტამინებით სავსე.  მაგრამ ცილებით შევსების მხრივ დიდი ხნისაც წავა. ცოცხალი შეგიძლია მწვანილი მიაყოლო, ახალი ხახვი რამე.

თან, თუ მაინც უნდა ხარშო და დედა უტირო იმ ახალსაც, იმხელა სხვაობაც აღარაა. უმ ხორცს კი ჭამს ზოგი, პარკოსნებს არ ვიცი თუ მოინელებს ადამიანის კუჭი მოუხარშავად.

 

 

 

ზანგი მივედი ოფისში © Mulan

Share on other sites

  • ფორუმელი
2 minutes წინ, დათვების მეგობარი said:

თან, თუ მაინც უნდა ხარშო და დედა უტირო იმ ახალსაც, იმხელა სხვაობაც აღარაა

აბა შენ უმს ჭამ? 

მას შემდეგ რაც ცეცხლის გამოყენება ისწავლა ადამიანმა ტვინიც გაგვეზარდა და ხორცს ვწვავთ. არ იცოდი? 

ვაფშე სხვა პათოსით შემოხვედი დიალოგში არა და თითქოს ინახება და მერე რა რომ დაკონსერვებულია მაინც სასარგებლოა. არაა სასარგებლო. ჩალაა. გემოებსაც კი გემოსტაბილიზატორებით უნარჩუნებენ. 

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
ონლაინ, Mulan said:

აბა შენ უმს ჭამ? 

არა. მე რას ვჭამ, რა შუაშია? მე გეუბნები, რომ მოხარშვისას ისედაც ბევრი აქტიური ნივთიერება იშლება მთლიანად ან ნაწილობრივ. ცილები, ცხიმები, ნახჭირწყლები რჩება და ამით საზრდოობს მთელი კაცობრიობა. შენ კონსერვს იმიტომ აუბზუე ცხვირი, ბევრი რამ იშლებაო. მე კიდევ გითხარი, რომ მაინც იშლება. 

 

3 minutes წინ, Mulan said:

გემოებსაც კი გემოსტაბილიზატორებით უნარჩუნებენ. 

თუ ქარხნული კონსერვია, კი. შინაურებს მარილი აქვთ მარტო, მეტი უშვრებიან რამეს?

ზანგი მივედი ოფისში © Mulan

Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



შესვლა
 Share