Jump to content
×
×
  • Create New...

ქაბაბი როგორ გავაკეთო?


Mulan
 Share

Recommended Posts

  • ფორუმელი

1. ხორცის შერჩევა და მომზადება:

ხორცის ტიპი: საუკეთესო შედეგისთვის გამოიყენეთ შერეული ფარში, რომელიც შედგება საქონლის და ღორის ხორცისგან (70/30 პროპორციით). ეს უზრუნველყოფს იდეალურ ბალანსს ცხიმიანობასა და გემოს შორის.

ხორცის დაჭრა: ხორცი დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში მსხვილი ბადით. ეს შეინარჩუნებს ხორცის ტექსტურას და წვნიანობას.

ფარშის დამუშავება: ფარში კარგად აზილეთ და რამდენჯერმე დაანარცხეთ მაგიდაზე. ეს პროცესი ხელს უწყობს ხორცის ბოჭკოების შეკვრას და ქაბაბის წვნიანობის შენარჩუნებას.

2. ინგრედიენტები და სანელებლები:

ხახვი: ხახვი წვრილად დაჭერით ან გახეხეთ და კარგად გაწურეთ, რომ ზედმეტი წვენი მოაშოროთ.

მწვანილი: გამოიყენეთ ახალი ქინძი და ოხრახუში, რომლებიც წვრილად უნდა დაჭრათ.

სანელებლები: გარდა მარილისა და პილპილისა, შეგიძლიათ დაამატოთ ძირა, ქინძის თესლი, კოწახური და უცხო სუნელი. სანელებლები მშრალ ტაფაზე მოხალეთ, რომ მათი არომატი გაძლიერდეს.

3. მომზადების ტექნიკა:

მარინირება: ფარში მოათავსეთ მაცივარში 1-2 საათით, რომ სანელებლების არომატი გაიჟღინთოს.

შამფურებზე დამაგრება: ხორცის მასა სველი ხელებით დაამაგრეთ შამფურებზე, თანაბრად დაჭერით და ჩამოაყალიბეთ სასურველი ფორმა.

შეწვა: ქაბაბი შეწვით ცხელ ნახშირზე, ხშირად გადააბრუნეთ, რომ ყველა მხრიდან თანაბრად შეიწვას.

ტემპერატურა: მნიშვნელოვანია, რომ ქაბაბი არ გამოშრეს, ამიტომ შეწვის დრო და ტემპერატურა კონტროლირებადი უნდა იყოს.

4. სოუსი და მირთმევა:

სოუსი: მოამზადეთ ტომატის სოუსი, რომელიც შედგება ტომატპასტის, ხახვის, ნივრის და სანელებლებისგან.

მირთმევა: ქაბაბი მიირთვით ცხლად, ლავაშთან, ახალ ხახვთან, პომიდორთან, კიტრთან და მწვანილთან ერთად.

დამატებითი რჩევები:

ხორცის ხარისხი უმნიშვნელოვანესია.

სანელებლების ბალანსი ქმნის განსხვავებას.

შეწვის ტექნიკა განსაზღვრავს წვნიანობას.

4 minutes წინ, Mulan said:

რეცეპტები ვნახე და რაღაც არ მომწონს

 

ეს კაია, ცოტა პრაქტიკაც და ეგაა

 

 
Share on other sites

  • ფორუმელი

@Moor შამფურის გარეშე ვერა კაცო?

აეროგრილში უნდა შევწვა რკინის ბადეზე 

@Moor ქინძი იმენა ახალი უნდა?

ხმელს ვაპირებდი და სუმახს კიდევ

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
1 minute წინ, Mulan said:

შამფურის გარეშე ვერა კაცო?

 

1 minute წინ, Mulan said:

ქინძი იმენა ახალი უნდა?

კარგი თუ გინდა, გითხარი და თავში ქვა გიხლიათქო, ნუ დამაწერინებ

 

 
Share on other sites

  • ფორუმელი
4 minutes წინ, Moor said:

 

კარგი თუ გინდა, გითხარი და თავში ქვა გიხლიათქო, ნუ დამაწერინებ

რა უნდა ქაბაბში მწვანილს

ბარემ პურსაც დავალბობ და კატლეტს დავარქმეევ

:idea:

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
3 minutes წინ, Houston said:

კარლსონის შემწვარი გუფთები

შინამტაჯველი დეიდა წვავდა მაჭკატებს და კარლსონი ჭამდა

ისე მაჭკატებსაც ჩემ ჭკუაზე ვაკეთებ და არასდროს გამომდის :lool: 

 

ვუყურებ ახლა ამ ხორცს და ველი ინსპირაციას როგორ გავაკეთო ეს ქაბაბი აეროგრილში

:scared:

 

@Houston მწვანილი მართლა უნდა?

 

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
1 minute წინ, Mulan said:

მწვანილი მართლა უნდა?

არვიცი, რა მნიშვნელობა აქვს?

როგორიც მოგწონს ისეთი გააკეთე

3 minutes წინ, Mulan said:

როგორ გავაკეთო ეს ქაბაბი აეროგრილში

ბეკონში გაახვიე

Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



შესვლა
 Share