Jump to content
×
×
  • Create New...

ჩაქაფული


Dude
 Share

Recommended Posts

  • ფორუმელი

ჩაიზეპირეთ

ინგრედიენტები: • მწვანე ხახვი 200 • ბატკნის ხორცი 1კგ • ხორცი ახალი მიორი • 100 ქინძი 200 • ოხრახუში 200 • წიწმატი 200 • ტარხუნა 400 • ტყემალი 10ცალი • ღვინო 200გ • მარილი მწვანე წიწაკა სიცხარე როგორც გნებავთ.

 მომზადების წესი:  დავიწყოთ ხორცის დამუშავებით, დავჭრათ სასურველ ნაჭრებად ბატკნის ხორცი, შემდეგ დავჭრათ დუმა და გადავდოთ. მწვანილები დავჭრათ წვრილად და ერთმანეთში კარგად ავურიოთ, რომ თანაბრად გადანაწილდეს.

ახლა მომზადებაზე გადავიდეთ: ქვაბში, პირველ ფენად ვყრით მწვანილებს, შემდეგ ხორცს,ტყემალს,მარილს, შემდეგ ისევ მწვანილი,ხორცი,ტყემალი და ასე ფენა-ფენად უნდა მივიდეთ ქვაბის ბოლომდე. ბოლო ფენად კი, ვაყრით მწვანილს და ვუმატებთ ღვინოს. ამ ყველაფერს ვდგამთ საშუალო ტემპერატურის ცეცხლზე, და კარგად რომ ჩაიქაფება, უკვე შეგიძლიათ მიირთვათ.

Share on other sites

  • ფორუმელი

ისე, ქართულ სამზარეულოში მიმართულელების აღმნიშვნელი თავსართებიდან ყველზე ხშირად სწორეს ეს "ჩა" გამოიყენება:
ჩაქაფული;

ჩაშუშული;

ჩახოხბილი;

ჩანახი;

არა და ხომ შეიძლება, მაგალითად ასეთი ვარიანტებიც, აქაფული-დაქაფული, ჩაქაფული-ამოქაფული, გაქაფული-გამოქაფული, წაქაფული-წამოქაფული, შექაფული-გამოქაფული, გადაქაფული-გადმოქაფული, მიქაფული-მოქაფული, დაბლოს - დაქაფული.

აბა ჩახოხბილს ვინ "აუღლებს" ზდემოაღწერილი სქემით?

 

Share on other sites

  • ფორუმელი
On 4/17/2023 at 10:22 PM, მთვარის ძმადნაფიცი said:

ისე, ქართულ სამზარეულოში მიმართულელების აღმნიშვნელი თავსართებიდან ყველზე ხშირად სწორეს ეს "ჩა" გამოიყენება:

ჰო, იმიტომ რომ კერძების უმრავლესობა ჭურჭელში მზადდება, რომელშიც ესა თუ ის ინგრედიენტები უნდა ჩააიმაო და ვერ ააიმავებ ან გადააიმავებ

მერვე და მეცხრე ვიქტორინის გამარჯვებული :bravo:

Share on other sites

  • ფორუმელი

ცხოვრებაში არ მიჭამია

უცნაურად მახინჯი კერძი გამოდის

არც უცხოპლანეტელს გავს 

უბრალოდ მახინჯი და არადაპრანჭული არაიმერული ვიზუალის კერძია

ეგეთს იმერელი შანსი არაა ვერ მოიფიქრებდა!

 

 

Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



შესვლა
 Share