Jimmy Posted 10 ივლისი, 2022 Posted 10 ივლისი, 2022 2 minutes წინ, Freeman said: მსმენია ჯორჯაძეზე, მაგრამ არ ვიცი რატომაა უდავო მისი წიგნის რეცეპტები :დ ერთადერთი ძველი ისტორიული კულინარიული სახელმძღვანელოა. აბა რითი უნდა იხელმძღვანელოთ? Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted 10 ივლისი, 2022 Posted 10 ივლისი, 2022 2 minutes წინ, kvipriane said: თხელი ცომი ყველას არ გამოსდის სენიორ; ეს ხელზეა დამოკიდებული და არა კუთხეზე ) Share on other sites More sharing options...
მოდერატორი Freeman Posted 10 ივლისი, 2022 Posted 10 ივლისი, 2022 ონლაინ, Eric said: ერთადერთი ძველი ისტორიული კულინარიული სახელმძღვანელოა. აბა რითი უნდა იხელმძღვანელოთ? მაგალითად ვიკიპედია მკმარა, როცა რამე ზედმეტად ღრმად არ მაინტერესებს Types There are several distinctive types of khachapuri from different regions of Georgia: Imeretian (Imeruli) khachapuri is the most popular form, made with a yeast dough filled with white Imeretian salted cheese. Adjarian (Acharuli/Adjaruli/Lazi) A boat-shaped khachapuri, with cheese, butter, and an egg yolk in the middle. It is thought to originate from the Laz people, who were sailors. This khachapuri is believed to represent a boat, the sea, and the sun. Megrelian khachapuri (Megruli) is similar to Imeretian, but it has more cheese added on top. Achma, from Abkhazia, has multiple layers and looks rather like a sauceless lasagna. Gurian (Guruli) khachapuri has chopped boiled eggs inside and looks like a crescent-shaped calzone. Gurians make them for Christmas and call them simply "Christmas pie" In the rest of Georgia, it is called "Gurian pie." Ossetian (Osuri) khachapuri has potato and cheese as its filling. It is commonly called khabizgini. Svanuri lemzira Rachuli khachapuri Samtskhe–Javakhetian penovani khachapuri is made with cheese-filled puff pastry dough, resulting in a flaky variety of the pie. თუ მითვისებაა, ხარისხიანად მიუთვისებია იმერეთს Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted 10 ივლისი, 2022 Posted 10 ივლისი, 2022 2 minutes წინ, Freeman said: მაგალითად ვიკიპედია მკმარა, როცა რამე ზედმეტად ღრმად არ მაინტერესებს ნუ ღრმად თუ არ გაინტერესებთ ეგ სხვა საკიტხია. Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი kvipriane Posted 10 ივლისი, 2022 Posted 10 ივლისი, 2022 1 minute წინ, marguerite said: კამეჩის სულგუნით არ მიყვარს უფრო სწორად, არც გამისინჯავს. თუ არ გაგისინჯავთ რანაირად არ გიყვართ მილედი ??? 2 minutes წინ, marguerite said: სულგუნი და იმერული შერეული, ზემოდან ლურგუნი რძით და კვერცხის გული მიბრაწული რომაა მშვენიერია !!! იფ იფ - კეცში რომ დაიბრაწება და კვრიხინი რომ გასდის კბილებში ... მომშივდა მგონი თავდაპირველად იყო სიტყვაი და სიტყვაი იყო ღმრთისა თანა და ღმერთი იყო სიტყვაი იგი ... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი marguerite Posted 10 ივლისი, 2022 Posted 10 ივლისი, 2022 (შესწორებული) @kvipriane ვერ ვსინჯავ კეციც კარგია და თონის ხაჭაპურიც, მაგრამ მე დენის ღუმელში ჟარონაზე გამომცხვარიც მიყვარს Edited 10 ივლისი, 2022 by marguerite ტოტებს ქარისას გადაჰყვა მარტი... Share on other sites More sharing options...
ფორუმელი kvipriane Posted 10 ივლისი, 2022 Posted 10 ივლისი, 2022 3 minutes წინ, Eric said: ეს ხელზეა დამოკიდებული და არა კუთხეზე ) აბა მე რა ვთქვი სენიორ მთავარია ცოდნა გამოცდილება; თორე აგერ ამერიკელი რძალი ყავს მეგობარს და იმფერ ხაჭაპურებს აცხობს იმერულ-მეგრულს არ ჩამოუვარდება თავდაპირველად იყო სიტყვაი და სიტყვაი იყო ღმრთისა თანა და ღმერთი იყო სიტყვაი იგი ... Share on other sites More sharing options...
Jimmy Posted 10 ივლისი, 2022 Posted 10 ივლისი, 2022 1 minute წინ, kvipriane said: აბა მე რა ვთქვი სენიორ მთავარია ცოდნა გამოცდილება; თორე აგერ ამერიკელი რძალი ყავს მეგობარს და იმფერ ხაჭაპურებს აცხობს იმერულ-მეგრულს არ ჩამოუვარდება მეც მაგას ვამბობ მეგრულს აქვს რაღაც განსაკუთრებული რაც არსად სხვაგან მინახავს ტრადიციულად აჭარულსაც აი ე.წ იმერულს ხაჭაპურს კი მივარდნილ ქართლის სოფლებში მოხუცი ბებოები იმერეთი კი არა სოფლის იქით რო არ გასულან არასოდეს იგივენაირად აცხობენ ზუსტად. ამას ვამბობ )) Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
შესვლა